Vrijwilligers werven

Brochure ‘Eerste hulp bij werving’

In deze brochure kan je informatie vinden omtrent werving. Daarnaast staan er ook tips in die jullie, als bestuur, zeker kunnen helpen. Deze brochure kan je als bestuur doornemen en van hieruit acties ondernemen. Het is niet de bedoeling dat je deze brochure uitdeelt aan nieuwe vrijwilligers.

Je kan deze brochure online raadplegen, maar je kan ook altijd aan je educatief medewerker een fysiek exemplaar vragen.

Flyer ‘Word jij onze nieuwe vrijwilliger?’

Deze flyer kan je gebruiken om nieuwe vrijwilligers te zoeken. Je laat de flyer aanpassen met de correcte informatie van jouw basiswerking (naam verantwoordelijke, adres, telefoonnummer…). Je kan de flyer dan zelf laten afdrukken of wij kunnen deze ook voor jou laten afdrukken (tegen betaling). De flyer kan je dan in brievenbussen steken of uit delen op beurzen en dergelijke. Om deze flyer op te maken kan je bij je educatief medewerker terecht.

De flyer is een A5-formaat en moet recto-verso afgedrukt worden.

Voorbeeld tekst voor in het gemeenteblad of parochieblad

Je kan ook altijd een tekstje laten publiceren in het gemeenteblad of parochieblad. Op deze manier kan je lokaal opzoek gaan naar nieuwe vrijwilligers. Weet je niet goed hoe je moet beginnen aan zo’n tekst. Gebruik dan dit voorbeeld en zet het naar je hand.

Vacatures online plaatsen

Tegenwoordig zijn er ook websites waar je vacatures op kan plaatsen. Dit zijn websites die speciaal ontworpen zijn om vrijwilligers te vinden. Zo heb je:
www.giveaday.be
www.vrijwilligerswerk.be

Op deze websites zet je dan een vacature. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen dan op de website zien welke mogelijkheden.
Om je wegwijs te maken in deze materie kan je deze presentatie eens bekijken.

Daarnaast kan je hier ook voorbeeldvacatures vinden die je kan gebruiken.

Veel succes!

Blog op WordPress.com.