Mijn Samana en lidmaatschap

Wat?

Mijn Samana is een website https://mijn.samana.be/ waar we alle administratieve gegevens van heel Samana bijhouden.
Plaatselijke afdelingen kunnen hierin heel hun administratie bijhouden. Je kan ook lijsten maken in excel en pdf. Wat kan je hierin invullen:
– Ledenlijsten: zowel voor deelnemers als vrijwilligers. Voor alle leden worden minstens naam, adres en geboortedatum ingevuld
– Lijst van plaatselijke activiteiten
– Huisbezoeken (niet verplicht)

Infosessie

Ga je van start met het werken in Mijn Samana? Vraag via je educatieve medewerker een persoonlijke infosessie aan. We komen bij jou thuis het programma toelichten, zodat jij er meteen mee aan de slag kan.

Beheerders

Elke afdeling duidt 1 of meerdere beheerders aan. Deze mensen hebben toegang tot het systeem en kunnen wijzigingen aanbrengen.
Vind je hiervoor niemand in je afdeling, kijk dan een beetje verder, misschien is er wel een kind of kleinkind van iemand die dit graag doet.
Wil je een beheerder toevoegen? Alle beheerders van je afdeling of je educatieve medewerker kunnen dit in orde brengen.

Handleiding

De handleiding van Mijn Samana vind je op de website zelf. Als je inlogt zie je rechtsboven aan een oranje vraagteken. Onder de module ‘Registratie Werking’ vind je de uitleg voor jou, als plaatselijke afdeling. Met de witte pijltjes in de blauwe kader kan je naar het volgende artikel gaan.

Verzekeringen

Om in orde te zijn met de verzekering is het belangrijk om Mijn Samana goed in te vullen.
– Activiteiten moeten voor ze plaatsvinden ingevuld worden.
– Omniumverzekering van de wagens duidt je aan via de detail pagina van elke vrijwilliger

Lidmaatschap

We vragen aan alle leden om lid te worden van Samana. Van elk lid hebben we een officiële bevestiging nodig, inclusief handtekening. Heb je nieuwe formulieren nodig voor de handtekeningen, mail naar lidmaatschap@samana.be. Ingevulde formulieren bezorg je via een witte CM brievenbus aan Samana Turnhout.
Heb je een handtekening ontvangen, vul dit in op Mijn Samana. Je vindt dit bij de details van elke persoon, je duidt onder lidmaatschap ‘gewoon lid’ aan. Nadien ontvangt het lid automatisch een lidkaart, ze worden slechts een paar keer per jaar gedrukt, dus dit kan enkele maanden duren.

Subsidies

Op basis van je gegevens in Mijn Samana wordt elk jaar het subsidiebedrag bepaald. Op 1 december van het lopende jaar wordt gekeken hoe de situatie in Mijn Samana eruitziet. Let er dus op dat alle gegevens in orde zijn voor deze datum. Wat telt er mee:
– Voor de vrijwilligers: alle vrijwilligers met een actief mandaat
– Voor de leden: vrijwilligers met een actief mandaat en actief lidmaatschap en alle deelnemers met een actief lidmaatschap
– Lesgever: vormingsactiviteit die aangeduid werd in Mijn Samana

Het bedrag wordt het jaar nadien in het eerste kwartaal gestort.
In de brochure Waardering en ondersteuning basiswerkingen kan je lezen op welk bedrag je recht hebt.

Blog op WordPress.com.