Samana op school

Jong geleerd is oud gedaan, daarom hebben we 2 pakketten ontwikkeld voor scholen. Kleuters en leerlingen leren wat ziek zijn is en maken op hun maat kennis met Samana. Via folders en banners creëren we zichtbaarheid op school voor alle ouders en grootouders. Zo maak je Samana bekender in je eigen buurt.

Sami de Beer

Gericht naar alle kleuterklassen.

Kleuters komen al spelenderwijs in contact met ‘zorg’ en leren Samana kennen. Het pakket van Sami bestaat uit 2 verhalen om voor te lezen, een werkboekje voor de leerlingen, een grote knuffelbeer Sami en een berenpak om je te verkleden.

Om het project zichtbaar te maken op school krijg je ook een banner mee die je aan de schoolpoort kan hangen en flyers om aan iedereen uit te delen.

We voorzien een draaiboek voor zowel jullie als afdeling als voor de leerkracht.

Ziek zijn, wat doet dat met je?

Project voor het 5de leerjaar

Met deze uitbreekactie trek je naar een lagere school in je buurt om de leerlingen van het 5de leerjaar kennis te laten maken met de wereld van mensen met een chronische ziekte, beperking of zorgnood. Sommige leerlingen kennen misschien zelf een familielid of vriend die in deze situatie zit, of zijn soms zelf mantelzorger voor een ouder, broer of zus… Met dit lespakket beseffen leerlingen wat het effect van ziek zijn is op je leven.

Het lespakket bestaat uit een 5 kant en klare lesmodules (stellingenspel, filmpjes, uitgewerkt gezelschapspel, oproep tot actie, evaluatie). Leerkrachten kunnen hier zelfstandig mee aan de slag. Als afdeling kan je de leerkracht of klas op verschillende momenten ondersteunen. Je kiest in overleg hoe je dit aanpakt.

Je kan het pakket ontlenen. Hierin zit al het materiaal dat nodig is voor de lessen, draaiboeken voor de afdeling en leerkracht, een banner voor aan de schoolpoort, flyers om uit te delen.

Aanvraagformulier

Blog op WordPress.com.