Vakanties

Heb je nood aan een deugddoende vakantie maar is het door jouw ziekte of beperking niet zo evident om je valiezen te pakken en zomaar op reis te vertrekken? Wil je alleen of samen met anderen (familie, vrienden, mantelzorger) er even tussenuit, maar heb je ook op vakantie voldoende ondersteuning nodig? Dan ben je bij Samana aan het juiste adres!

Zonder zorgen reizen is ons motto. Dit begint met onze troeven:

– JIJ kiest

Er worden een 60-tal vakanties georganiseerd per jaar, startend vanaf maart tot eind december. Zo bieden we verschillende soorten vakanties aan, waarbij de nadruk kan liggen op toerisme, ontspanning of sportieve activiteiten. Daarnaast bieden we ook nog bedevaarten aan. Sommige vakanties zijn doelgroepgericht voor chronisch zieken en hun mantelzorgers, zoals voor personen met dementie, kanker, Ms, personen met een verstandelijke beperking,…

– Geen drempels

Het administratief team helpt jou bij elke stap van de inschrijving. Bel je ons? Dan krijg je steeds iemand aan de lijn die jou helpt. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een geschikte reis? Vraag het aan het onze medewerkers! Daarnaast wordt reis wordt tot in de puntjes georganiseerd, zowel qua toegankelijkheid als de medische organisatie. Onze vrijwilligers bezorgen jou een gevulde dag met wandelingen, uitstappen, animatie en activiteiten op maat.

– Met enthousiaste vrijwilligers

Begeleiding wordt telkens gedaan door enthousiaste vrijwilligers, verpleegkundigen en vakantieverantwoordelijken. We bieden onze vrijwilligers cursussen en opleidingen aan om jou maximaal te kunnen ondersteunen.

Groepsvakanties

Een nieuwe horizon ontdekken in het bijzijn van gelijkgestemde reisgenoten en dat onder de begeleiding en zorg van enthousiaste vrijwilligers die alles vlot laten verlopen. Dat is DE succesformule van onze groepsreizen.
Voor mantelzorgers bieden we op deze manier de mogelijkheid om samen met partner, familie of vriend(in) op vakantie te gaan en op je eigen manier te ontspannen. De verzorging wordt, indien gewenst, volledig of gedeeltelijk overgenomen door onze vrijwilligers. Kortom, een ontspannende vakantie voor iedereen.

Vakanties op jouw maat

Plan je liever zelf je vakantie? Dan zijn onze vakanties op maat misschien eerder iets voor jou. Samen met jou werken we dan een gepersonaliseerd aanbod uit (aantal dagen/bestemming/zorgondersteuning…) zodat jij alleen, met familie of met een vriendengroep eropuit kan trekken. Wij regelen je hotel, eventuele vluchten, hulpmiddelen, gewenste verpleegkundige ondersteuning en verzorging ter plaatse. Zo hoef jij alleen maar te genieten zonder zorgen.

Interessante voordelen en kortingen voor CM-leden

Per kalenderjaar krijg je korting op je deelnameprijs voor een max. van 14 nachten. Dag 1 tot 7 ontvang je € 45 korting per nacht. Dag 8 tot 14 ontvang je € 40 korting per nacht. Personen met een verhoogde tegemoetkoming ontvangen voor de eerste 7 dagen nog eens € 10 korting bovenop.

Klaar voor een deugddoende vakantie?

Vraag naar onze gratis brochure of laat je inspireren via de nationale website van Samana en boek meteen jouw Samana-vakantie!

Samana zoekt vrijwilligers!

Hou je van reizen? Steek je graag de handen uit de mouwen en beteken je graag iets voor andere mensen? Dan ben jij de geschikte kandidaat om als vrijwilliger onze vakantieteams te versterken! Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen chronisch zieke of zorgbehoevende mensen steeds blijven reizen en andere horizonten verkennen. Dat maakt ze bijzonder gelukkig en dat geluk kaatsen ze dankbaar terug.

Verleg je grenzen als vakantievrijwilliger bij Samana en Schrijf je in als vrijwilliger. Je vindt alle mogelijkheden terug in het menu ‘Vacatures’ hiernaast.

Ook als student ben je steeds welkom, in het kader van een stageplaats of om samen met een vriend(in) deze uitdaging aan te gaan.

Voel je de reiskriebels?

Sta je te popelen om je koffers te pakken en je te engageren als vakantievrijwilliger bij Samana?
Neem dan contact met ons op, samen bekijken we hoe we jouw inzet kunnen vormgeven binnen Samana op het Tel : 03 221 95 88 of mail naar: vakanties.antwerpen@samana.be

Blog op WordPress.com.