Mantelzorg

Veerkracht

Draag je intensief zorg voor iemand en is de balans tussen draaglast en draagkracht zoek?
Samana organiseert allerlei activiteiten voor mantelzorgers. Op onze website www.samana.be/vorming vind je een overzicht van infosessies en cursussen aan waarin onze sprekers je tips en inzichten geven rond verschillende thema’s. Van eenmalige sessies die je wegwijs maken in alle beschikbare tegemoetkomingen en voorzieningen … tot meerdelige vormingen rond creatieve zelfexpressie en zelfzorg.
Soms heb je als mantelzorger een steuntje in de rug nodig. De onlinetraining van Samana (www.zelfzorgvoormantelzorgers.be) helpt je te zorgen voor jezelf en je veerkracht te vergroten.

Belangen

Samana zet in op de maatschappelijke erkenning, waardering en respect voor het werk van de mantelzorger. Ze luisteren actief naar de noden en knelpunten van mantelzorgers en brengen deze samen tot beleidsvoorstellen om de situatie te verbeteren.

Voor meer informatie over het mantelzorgstatuut, mantelzorgverlof en tegemoetkomingen verwijzen we je graag naar www.samana.be/mantelzorg/mantelzorg-faq

Magazine

Samana Magazine is een gratis digitaal magazine met herkenbare verhalen over de leefwereld van mantelzorgers en de mensen voor wie ze zorgen. Samana Magazine (www.samana.be/magazine) portretteert bekende en minder bekende mensen en reikt tips en hulpmiddelen aan die helpen beter om te gaan met ziek zijn en ‘zorgen voor’.

Nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrief maandelijks in je mailbox? Meld je aan via: www.samana.be/nieuwsbrief

Blog op WordPress.com.