Over ons

Samana is een vereniging van en voor langdurig zieken en gezonden. Samen met duizenden vrijwilligers biedt Samana een waaier van activiteiten aan om het sociaal isolement van langdurig zieken te doorbreken en ze te steunen in hun leven met een chronische ziekte.

Leven met een chronische ziekte is een uitdaging die heel wat energie vraagt. Van tijd tot tijd hebben ernstig zieke mensen nood aan een bondgenoot die energie, hoop en onvermijdelijke tegenslag deelt. Samana biedt dit bondgenootschap aan door middel van een gevarieerde werking waar mensen met een chronische ziekte en gezonde vrijwilligers het voor elkaar opnemen.

In Vlaanderen is Samana actief in alle buurten en gemeenten. Deze lokale werkingen worden begeleid en ondersteund vanuit de regionale secretariaten Samana, zoals ook in Antwerpen, waarvan u thans de regionale website bezoekt. Het nationaal secretariaat Samana staat in voor de algemene coördinatie. Onze Nationale website kan je hier bezoeken.

Samana heeft het statuut van een vzw en wordt erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Sinds 1999 is Samana eveneens erkend als erkende vereniging voor mantelzorgers en gebruikers.

Blog op WordPress.com.