Infonamiddag ‘Ziekte, gezondheid en levenseinde in diverse religies en culturen'

Infonamiddag ‘Ziekte, gezondheid en levenseinde in diverse religies en culturen'

Een boeiende lezing verzorgd door Prof. Dr. Bert Broeckaert: godsdienstwetenschapper en ethicus, gespecialiseerd in comparatieve ethiek, en doceert vergelijkende godsdienstwetenschap aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven. Hij is tevens ethisch adviseur van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen.

Het thema ‘Islam en ziekte en gezondheid, sterven en dood’ geeft ons inzicht in de religieuze en culturele diversiteit in onze maatschappij. Er wordt niet exclusief
stilgestaan bij de wereld van moslims, omdat er een zeer ruime verscheidenheid aan overtuigingen en achtergronden leven en beleefd worden bij mensen in onze samenleving. Hoe staan zij tegenover levensvragen en –kwesties als ziekte, gezondheid en het levenseinde?

Praktisch

  • Wanneer: maandag 20 november 2017 van 14 uur tot 16.30 uur (deuren open om 13.30 uur)
  • Waar: Vergadercentrum Auxilia, Auditorium, St-Jacobsmarkt 49-51
  • Inschrijven door 5 euro te storten op rekeningnummer BE73 7895 5202 1560 van Samana Antwerpen met vermelding “Religies 20 november” 
  • Meer info: 03 221 95 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.