Vrijwilligers kleuren Samana-vakanties!

Vrijwilligers kleuren Samana-vakanties!… en we zijn vertrokken! Verschillende vakantiegangers hebben al kunnen genieten van een schitterende vakantie naar Hooidonk (Zandhoven), Ter Duinen (Nieuwpoort), Londen, Griekenland,… Hiervoor zijn zij en Samana jullie heel erg dankbaar! D A N K U – Dank u!

Voor de vakanties naar Ter Duinen van 26 tem 31 mei zoeken we nog medewerkers en een verpleegkundige! En ook voor de vakanties naar Zandhoven en Nieuwpoort (Ter Duinen) van 28 juni tem 5 juli zijn we nog op zoek naar helpende handen om ook deze vakanties optimaal te kunnen laten verlopen voor de reizigers én de vrijwilligers.

Dus … als het kriebelt, je hebt nog tijd of je kent iemand die dit altijd al wou doen … laat het ons zo snel mogelijk weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 03 221 95 70.

Vrijwilligers kleuren Samana-vakanties!Dit jaar zijn we ook gestart met een project voor anderstalige nieuwkomers (taalniveau 2.1) met een hart voor onze doelgroep. Niveau 2.1 wil zeggen dat ze al een goede kennis Nederlands hebben en al meer dan 1 jaar intensief Nederlands volgen (of gelijkwaardig door ervaring). Ze spreken en begrijpen al vlot Nederlands en kunnen ook al eenvoudige Nederlandse teksten begrijpen en een korte tekst in het Nederlands schrijven. Als zij zich binnen hun intensieve traject van Nederlands leren, de Belgische samenleving leren kennen en werk zoeken, kunnen en willen vrij maken om met ons mee te gaan als vrijwilliger is dit een win-win voor iedereen.

Samana heeft er een enthousiaste vrijwilliger bij, de medewerkersploeg krijgt zo letterlijk en figuurlijk meer kleur en zij kunnen verder groeien en hun Nederlands oefenen.

Gaat er samen met jou een anderstalige nieuwkomer mee op vakantie? Heet hen dan van harte welkom en zorg dat ook zij zich thuis voelen en opgenomen weten in de groep.