Oren – om te horen?

Oren – om te horen?Wij willen als Samana een verschil maken in het leven van mensen met een chronische ziekte, mantelzorgers of vrijwilligers. Dat willen we graag … maar is dat ook zo? Om te zien of we kwaliteitsvol bezig zijn, gaan we de verhalen verzamelen van de deelnemers en vrijwilligers zelf. We gaan op zoek naar hun ervaringen en beleving. Al die verhalen beluisteren en verzamelen doen we via en samen met vrijwilligers uit alle Samana werkingen!
Heb je onze oproep van 20 maart gemist en zou je toch nog graag mee deze verhalen willen verzamelen?! Laat het ons zeker weten! We kijken of dit nog mogelijk is. Hieronder vind je alvast meer informatie.

Wie

We zoeken ‘oren’. Hiermee bedoelen we vrijwilligers en medewerkers, die geïnteresseerd of geëngageerd zijn om naar het verhaal van vakantiegangers en vrijwilligers te luisteren. Het gesprek voer je op basis van een leidraad die wordt meegegeven. Je kan alleen verhalen afnemen tijdens of na vakanties waar je niet zelf aan deelneemt.

Wat

We willen 100 verhalen verzamelen van zowel vakantiegangers als vrijwilligers, tijdens of na de vakantie. Deze verhalen mogen anoniem zijn. De deadline voor dit jaar is midden – eind juli. De volgende jaren kan de deadline later vallen.

Hoe

De ‘oren’ kunnen de verhalen op verschillende manieren verzamelen: pen en papier, noteren op een smartphone of laptop, of doorsturen via mail.

Waarom

Op basis van een analyse van de verzamelde verhalen uit heel Vlaanderen kunnen we de werking versterken, bijsturen waar nodig, beleidsbeslissingen nemen,… Zo willen we de impact van onze vakanties op vakantiegangers en vrijwilligers zo positief mogelijk te maken.

Wat verwachten we van de ‘oren’ ?

 • Een luisterend oor
 • Een neutrale houding, want slechte ervaringen mogen ook gehoord worden.
 • Zich kunnen vrijmaken voor het volgen een trainingsmoment.
 • Zich kunnen vrijmaken om langs te gaan tijdens (of na) één of meerdere vakanties. Dit kan in duo of met een groepje ‘oren’.

5 vakanties waarop verhalen verzameld kunnen worden

 • 17/05/2019 tot 24/05/2019: Hotel Alte Viehweide (Toeristische vakantie in buitenland)
 • 31/05/2019 tot 07/06/2019: Vayamundo in Oostende (Doelgroepvakantie)
 • 02/06/2019 tot 07/06/2019 : Strandhotel Seeduyn in Nederland Vlieland (Toeristische vakantie in buitenland)
 • 05/06/2019 tot 09/06/2019 : Lourdes in Frankrijk (Bedevaart)
 • 28/06/2019 tot 05/07/2019 : Zorgverblijf Ter Duinen (Ontspanningsvakantie)

Aanvullingen

Bij voorkeur willen we ‘oren’ inschakelen die nog geen beleidsmatige of organisatorische functies opnemen, zoals stuurgroepleden en vakantieverantwoordelijken.

De ervaringen op de vakanties in het buitenland kunnen opgenomen als iedereen terug thuis is. Als de “oren” zich verdelen, kan er afgesproken worden om dit na de vakantie af te nemen in de vorm van een huisbezoek.

Denk jij dat je een goed “oor” bent?

Wil je ons helpen de verhalen van de vakanties te verzamelen?
Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten?

Zin om eens vrijblijvend te komen luisteren hoe je deze verhalen afneemt? Dan ben je van harte welkom in:

 • het CM-kantoor van Olen (Dorp 28, Olen) op maandag 13 mei om 10u
 • de CM-campus in Mechelen (Antwerpsesteenweg 261, Mechelen) op donderdag 16 mei om 10u
 • de CM-campus in Turnhout (Korte Begijnenstraat 22, Turnhout) op donderdag 16 mei om 14u
 • het auditorium in gebouw Auxilia in Antwerpen (Sint-Jacobsmarkt 49-51, 2000 Antwerpen) op maandag 20 mei om 10u

Voor ons is het handig om te weten met hoeveel personen we ongeveer zullen zijn. Gelieve dus een mailtje te sturen naar:
- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aanwezigheid te bevestigen als je naar Olen, Mechelen of Turnhout komt
- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aanwezigheid te bevestigen als je naar Antwerpen komt.

Bekijk ook de PDF: Ben jij een Samana-oor?