Gezocht: Helpende handen en een warm hart voor onze vakanties

Vrije plaatsen voor vakantiemedewerkers - Helpende handenBeste vakantievrijwilligers

Het vakantieseizoen is volop in gang en dankzij jullie hebben verschillende vakantiegangers al kunnen genieten van een reis naar Londen, naar de kust, Spa en Lourdes.

Voor sommige vakanties zijn we nog op zoek naar een paar extra helpende handen om ook deze vakanties optimaal te kunnen laten verlopen voor de reizigers én de vrijwilligers.

Dus … als het kriebelt en je hebt nog tijd … laat het ons zo snel mogelijk weten!

Concreet zijn er nog plaatsen vrij voor:

 • 1 medewerker voor de doelgroepvakantie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in de Postelhoef, Luyksgestel, Nederland van 23 tem 30 juni met Martine Schelstraete
 • 1 medewerker voor de zingevingsvakantie in Hooidonk, Zandhoven van 6 tem 13 juli met Anita Jacobs en Leentje Thys
 • 3 medewerkers met ervaring met de doelgroep van de vakantie voor mensen met een diepe tot matige mentale beperking van 28 juli tem 4 augustus met Karen De Munck
 • 4 medewerkers voor de ontspanningsvakantie in Ter Duinen van 3 tem 10 augustus met Luc van Ocken en Vera Peeleman
 • 2 medewerkers voor de mantelzorgvakantie in Ter Helme van 21 tem 28 september met Leentje Thys en Josepha Claassens
 • 1 vakantieverantwoordelijke en een aantal medewerkers waaronder 1 verpleegkundige voor de ontspanningsvakantie naar hotel Cosmopolite van 28 september tem 5 oktober.

Ken je iemand of heb je zelf interesse om deze vakantie te begeleiden, laat het ons snel weten!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
03 221 95 70

megafoonMen zegge het voort, men zegge het voort!

Samen met alle vakantiegangers dank ik jullie van ganser harte voor jullie inzet, die al dit moois mogelijk maakt!

De parkingverantwoordelijken... Wie zijn ze, van waar komen ze en wat doen ze?

Welkom aan de nieuwe parkingverantwoordelijkenKennen jullie de parkingverantwoordelijken al? Wie zijn ze, van waar komen ze en wat doen ze?

Nu alle bussen van regio Antwerpen en Mechelen-Turnhout vertrekken en aankomen in Hooidonk (Zandhoven) in plaats van in Ekeren, zijn we op zoek gegaan naar vrijwilligers die de taak van Irene kunnen over nemen.

Daarom hebben we eind maart een vacature verspreid onder de veelzeggende titel: ‘Word jij onze nieuwe Irene?’ We zijn blij jullie het resultaat te mogen voorleggen. De nieuwe parkingverantwoordelijken zijn: Guido Boen, Lucienne Cavens, Swa Jongenelen, Jef Leys, Kristel Meeusen, Marcel Meeusen, Gonda Mertens, Tony Pauwels, Michel van der Avoort. Deze groep wordt in de toekomst mogelijk nog versterkt.

 Welkom aan de nieuwe parkingverantwoordelijkenSommige parkingverantwoordelijken hebben een geschiedenis bij Samana vakanties, anderen komen uit de kernwerking en nog anderen zijn helemaal nieuw binnen de Samana-familie. Mag ik jullie vragen om hen allen van harte welkom te heten!

Voor elke vakantie nemen 1 of enkele parkingverantwoordelijken de taak op zich om het vertrek en de aankomst van de bussen in Hooidonk in goede banen te leiden. Per vakantie brengt het Samana-secretariaat de vakantieverantwoordelijke en busverantwoordelijken telkens op de hoogte van wie de parkingverantwoordelijke zal zijn en vice versa.

De vertrekken en aankomsten in Hooidonk zijn vrij nieuw voor jullie als vrijwilliger, maar ook voor de vakantiegangers en voor de parkingverantwoordelijken. Er zijn afspraken gemaakt, maar het zal voor iedereen een beetje zoeken zijn voor alles helemaal in z’n plooi valt.

Daarom breng ik jullie nu al graag op de hoogte van enkele belangrijke afspraken die momenteel gemaakt werden met Hooidonk en die de parkingverantwoordelijken mee zullen opvolgen:

 • Vakantiegangers en medewerkers die hun auto op de parking laten staan, mogen enkel op de ‘wei’ of de grasstrook achteraan op de parking, tegen de houten afsluiting (zie foto’s).
 • De parkeerplaatsen voor mensen met een handicap moeten bij vertrekken overdag zeker vrij blijven zodat bezoekers en aankomende residenten van Hooidonk comfortabel kunnen toekomen.
  De weide waar je mag parkeren als medewerker
 • Stoelen voor wachtende vakantiegangers die te vroeg aankomen? Deze kunnen jullie vinden in de Hoge Schuur, links van de deur aan de ingang van de parking. Deze stoelen dienen nadien ook terug gezet te worden.
  De toegang tot de Hoge Schuur waar je stoelen vindt
 • Toiletten: de toiletten het dichtst bij de parking zijn niet langer beschikbaar. De toiletten achteraan (aan het werkhuis), als je de gang doorloopt tot aan een T-kruispunt en meteen de hoek om naar rechts, zijn wel beschikbaar (zie foto’s). Gelieve de toiletten netjes achter te laten.
  De beschikbare toiletten achteraan aan het werkhuis De beschikbare toiletten achteraan aan het werkhuis
 • Tijdens het laden moet de chauffeur de lift bedienen. De medewerkers kunnen best de bagage naar de bus brengen en meteen de koffers en reistassen bijeen zetten.
 • De parkingverantwoordelijken blijven tot iedereen weg is en zijn op voorhand aanwezig.
 • Ook van de medewerkers wordt verwacht dat ze tijdig aanwezig zijn voor de vertrekken om vakantiegangers op te vangen, de bus te laden of te lossen en de vakantiegangers naar/van hun plaats te begeleiden.
 • Alle vakantievrijwilligers worden gevraagd om de vakantiegangers bij aankomst in Zandhoven aan te spreken en te begeleiden naar de juiste bus en mee zorg te dragen dat de koffers in de juiste bus belanden.

Welkom aan de nieuwe parkingverantwoordelijkenDoor allemaal samen te werken, zijn de vakanties van begin tot einde een aangename ervaring voor alle vakantiegangers die met ons mee op reis gaan.

Verdiepingscursus voor vakantiemedewerkers

Welkom op de verdiepingscursus voor vakantiemedewerkersHeb je de basis van de cursus voor vakantievrijwilligers gevolgd, maar nog niet de verdiepingscursus of wil je je kennis graag wat opfrissen of (nog) steviger in je schoenen staan voor het zorgaspect tijdens de vakanties?

Grijp dan nu je kans, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en schrijf je in voor de verdiepingscursus van dinsdag 26 juni van 9-16 uur op domein Hooidonk in Zandhoven, Langestraat 170, 2240 Zandhoven. Deelname is gratis.

Inhoud van de verdiepingscursus:

 • Wat wordt van mij verwacht bij ochtendtoilet of avondverzorging? (handige tips)
 • Wat moet je weten over eventueel gebruik van incontinentiemateriaal?
 • Wat moet je weten over de juiste manier van eten, en de nodige hulp bij de maaltijden?
 • Welkom op de verdiepingscursus voor vakantiemedewerkersHoe help ik de vakantieganger voor een goede houding in bed?
 • Hoe gebruik ik op de juiste manier een tillift? En andere hulpmiddelen?

Als je uit de sector komt of privé al heel wat ervaring opdeed, kan je een vrijstelling vragen.

Vormingsaanbod in de kijker

Cursus ‘Dementie en jongdementie’

Cursus ‘Dementie en jongdementie’Gedurende 3 namiddagen wordt u als vrijwilliger een cursus aangeboden rond het thema ‘dementie en jongdementie’. De eerste namiddag zoomt in op ‘wat dementie is’.

Tijdens de twee andere sessies gaat de spreker in op ‘hoe ermee omgaan’ en is er ook ruimte tot uitwisseling.

Randinfo rond dit aanbod voor wie meer wil weten: ‘Brood & bomen, dementie uitgelicht’, uitgegeven door EPO.
Samendrie: een buddyproject voor personen met jongdementie. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktisch

 • Wanneer: dinsdagen 9, 16 én 23 oktober 2018 van 13.30 tot 16.30 uur.
 • Waar: Zaal Wapper, Vergadercentrum Auxilia, St. Jacobsmarkt 49 in Antwerpen.
 • Lesgever: Eric Du Meunier.
 • Deelnameprijs: gratis.
 • Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70.

Lees meer...