Heb je je al kandidaat gesteld voor een vakantie in 2019?

Vrijwilligersbrochure 2019Zoals aangekondigd in het e-zine van 9 oktober, ontving je dit jaar voor het eerst een eengemaakte vrijwilligersbrochure in de brievenbus met het Samana Vakantie-aanbod en vormingen voor vakantievrijwilligers uit heel Vlaanderen. Je kan de brochure ook digitaal bekijken via deze link (of klik op het plaatje).

Je kan je online inschrijven voor de vakanties op: www.samana.be/vakanties

Als je op deze pagina bent, klik je vervolgens op ‘HIER’ en volg dan de stappen op je computer. Tijdens het inschrijvingsproces krijg je de kans om aan te geven dat je meegaat als vrijwilliger.

Schrijf je je liever in met een papieren inschrijvingsformulier? Klik dan hier. Vul het volledig in en stuur het naar Samana regio Antwerpen, Molenbergstraat 2, 2000 Antwerpen. Vergeet niet je engagementsverklaring in te vullen en het geheel te handtekenen.

Je inschrijving wordt geregistreerd en behandeld door de betrokken regio. Dit betekent dat wij enkel de toewijzing van vrijwilligers doen aan vakanties van Antwerpen en Mechelen-Turnhout. Voor vakanties georganiseerd door andere regio’s, wordt de selectie van vrijwilligers door die regio’s gedaan, onafhankelijk van de selectie binnen Antwerpen en Mechelen-Turnhout.

Enkele aanvullingen...

Het was niet evident om zulk een uitgebreid aanbod en eengemaakte afspraken voor Samana vrijwilligers op een overzichtelijke manier voor te stellen,… maar het resultaat mag er zijn! Toch nog enkele aanvullingen:

  • Blz 37 staat er 3 maal Oostenrijk als bestemming. Bij 2 bestemmingen staat ‘gratis’. Dit is een vergissing. Voor deze 2 bestemmingen is de bijdrage respectievelijk:
    o € 190 voor Ehrwald, Hotel Sonnespitze
    o € 165 voor Treffen, Hotel EDUcare
  • Soms staat ‘n.v.t.’ vermeld bij een opstapplaats. Dit wil zeggen dat opstapplaatsen ‘niet van toepassing’ zijn. Bij deze vakanties wordt er geen busvervoer ingelegd om vakantiegangers en vrijwilligers tot aan de bestemming of de luchthaven (in België) te brengen. Vakantiegangers en vrijwilligers moeten zelf naar de bestemming of de luchthaven komen.

Opstapplaats gewijzigd

In de loop van november werd duidelijk dat de opstapplaats in 2019 voor de provincie Antwerpen in Mechelen zal liggen, ter hoogte van de Assist thuiszorgwinkel en het CM-gebouw in Walem (Mechelen Noord). Het adres is Antwerpsesteenweg 259-261, 2800 Mechelen.

In onze provincie waren vroeger drie opstapplaatsen per vakantie: Geel of Kasterlee, Mechelen en Ekeren. Met het dichtslibben van de wegen werden de reistijden onverantwoord lang voor het kwetsbare publiek dat aan de vakanties deelneemt. Reistijden van meer dan 4 uur naar de kust, werden door de deelnemers niet meer aanvaard. Daarom werd besloten om naar een centrale opstapplaats te gaan: domein Hooidonk in Zandhoven.

Ondanks de inzet van vrijwilligers op de parking, hebben we het voorbije jaar gezien dat we daar geen voldoende veilig en comfortabel vertrek kunnen voorzien. Twee redenen versnelden onze beslissing om uit te wijken naar Mechelen:

  • In domein Hooidonk komen grote infrastructuurwerken die het nog moeilijker zullen maken.
  • In Mechelen kregen we de opportuniteit om het vakantiemateriaal centraal te stockeren en een betere service te bieden aan de deelnemers.

Voor een aantal mensen is dit beter, voor een aantal slechter … Wij hopen op jullie begrip voor deze noodzakelijke verandering.