Vrijdag 1 februari 2019 is het zover: De Startavond van Samana Vakanties Antwerpen

Welkom op de Startavond van Samana Vakanties AntwerpenVoor alle vrijwilligers die elk jaar zorgeloze vakanties mogelijk maken voor mensen met een chronische ziekte of een beperking en mantelzorgers.

Jij mag zeker niet ontbreken!

We willen jou en de andere vrijwilligers van harte bedanken om deze vakanties mee mogelijk te maken én we trekken meteen samen het nieuwe vakantie-seizoen in gang.

Ben je 70 geworden in 2018 of heb je besloten om de fakkel als vakantievrijwilliger definitief door te geven? Vermeld dit dan zeker bij je inschrijving, zodat we jou extra in de bloemetjes kunnen zetten.

Breng gerust je partner, een familielid, een vriend of vriendin mee, maar vermeld dit ook op je inschrijving. Wij rekenen op jullie enthousiaste en talrijke aanwezigheid!

Waar

De startavond vindt dit keer plaats in evenementenhal de Populier, Populierenhoeve 22 in Zandhoven. (Adres in te geven op GPS: Osseweg, Zandhoven) Er is voldoende parking.

Routebeschrijving 

 • AutootjeVanuit Antwerpen: Neem de E34 tot aan afrit 19 (Oelegem), alwaar u rechts naar Zandhoven gaat. U rijdt via de Oelegembaan en neem de tweede straat rechts (Bogaereweg) vervolgens de Osseweg.
  OPGELET: afrit 19 (Massenhoven) op de E313 is afgesloten wegens wegenwerken. Volg de aanbevolen route langs de E34 zoals hierboven beschreven.
 • Vanuit Turnhout: Neem de E34 tot aan de afrit 20 (Zoersel). Rij rechts in de richting Lier over circa 4 km. U ziet dan aan uw rechterkant de bloemenwinkel Rijmenants, daarvoor slaat u rechtsaf de Osseweg in. Volg de pijlen.
 • Vanuit Hasselt en Herentals: Neem de E313 tot aan afrit Massenhoven, alwaar u rechts richting Zoersel rijdt. Na 1 km ziet u aan uw linkerkant de bloemenwinkel Rijmenants, daarachter slaat u linksaf de Osseweg in. Volg de pijlen.
 • Vanuit Lier: Rij tot over de E313 richting Zoersel. Na 1 km ziet u aan uw linkerkant de bloemenwinkel Rijmenants, daarachter slaat u linksaf de Osseweg in. Volg de pijlen.

Programma

Vanaf 18 uur openen de deuren en verwelkomen we jullie voor een blij weerzien bij een aperitief.

Jean Til, een ware complimententovenaar, vergezelt ons een deel van de avond en trakteert ons op welverdiende, fonkelende complimenten!

Om 19.15 uur blikken we terug op het voorbije jaar en kijken we vooruit naar het nieuwe jaar. We nemen dankbaar afscheid van een aantal medewerkers en heten nieuwe vrijwilligers van harte welkom.

Nadien kunnen jullie verder bijpraten, herinneringen ophalen en gegevens uitwisselen bij een hapje, drankje en een streepje muziek. Deze avond wordt jullie met veel plezier aangeboden door Samana in samenwerking met de Stuurgroep Vakanties.

Nog niet ingeschreven voor de Startavond? 

 • Inschrijving Startavond 2019Stuur ons een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of
 • Bel ons even op het nummer 03 221 95 70.

Met je naam en voornaam en met hoeveel personen je aanwezig zal zijn op de Startavond. De uiterste inschrijfdatum is zondag 20 januari 2019!

Gezocht: Vrijwilligers-chauffeurs en logistiek medewerkers met een hart voor Samana

Gezocht: Vrijwilligers-chauffeurs en logistiek medewerkers met een hart voor SamanaMet Samana beschikken we over een camionette. Hiermee worden er rolwagens en ander materiaal geleverd aan de kernen en aan de vakanties. Daarnaast moet het magazijn beheerd worden en zoeken we mensen om de reizigers voor onze vakanties te onthalen met een tas koffie. Dit alles vertrekt vanuit Mechelen.

We zijn op zoek naar vrijwilligers-chauffeurs om deze transporten te doen. Je moet beschikken over een rijbewijs B+E omdat je dan met de aanhangwagen mag rijden. Andere vereisten zijn er niet. Toch moet je beseffen dat ook het in- en uitladen van de camionette tot je taak behoort en je dus moet heffen en tillen. Een rijbewijs B+E heb je automatisch indien je je rijbewijs gehaald hebt vóór 1989.

We zoeken ook mensen die kunnen helpen om de bussen te laden en lossen of mensen willen onthalen in een cafetaria. In het magazijn zijn er ook altijd dingen te doen.

In ruil bieden we je de maximale forfaitaire vrijwilligersvergoeding aan. Momenteel is dit 33 euro per dag of 16,50 euro voor een halve dag. Je kunt ook je verplaatsingskosten inbrengen.

Wie interesse heeft, neemt contact op met het secretariaat 03 221 95 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Samen bekijken we dan of dit iets voor jou is.

Welkom op de Samana Vrijwilligersbeurs!

Welkom op de Samana Vrijwilligersbeurs!Vrijwilligerswerk is boeiend en verrijkt je leven. Het geeft je een goed gevoel iets voor een ander te doen. Het maakt je gelukkiger en ... gelukkige mensen leven langer! Vrijwilligerswerk zorgt ook voor nieuwe vrienden.

Daarom nodigt Samana je uit op woensdag 20 februari 2019 van 14 tot 18 uur in Wijnegem om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Als bezoeker krijg je de kans om op een interactieve manier te proeven van de verschillende vrijwilligerswerkingen binnen Samana Antwerpen. Vraag en aanbod worden op een gezellige en informele manier samengebracht.

We nodigen ook alle vrijwilligers van Samana uit om iemand aan te spreken en mee te brengen naar deze beurs. Wie weet breng jij wel een nieuwe collega-vrijwilliger aan?

Of iemand die interesse heeft in een ander vrijwilligersengagement zoals vervoer, thuisoppas ... Je kan er een mooie prijs mee winnen. We verloten zes welness-pakketten!

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, maar kun je woensdag 20 februari niet langskomen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of 03 221 95 70.

Heb je je al kandidaat gesteld voor een vakantie in 2019?

Vrijwilligersbrochure 2019Zoals aangekondigd in het e-zine van 9 oktober, ontving je dit jaar voor het eerst een eengemaakte vrijwilligersbrochure in de brievenbus met het Samana Vakantie-aanbod en vormingen voor vakantievrijwilligers uit heel Vlaanderen. Je kan de brochure ook digitaal bekijken via deze link (of klik op het plaatje).

Je kan je online inschrijven voor de vakanties op: www.samana.be/vakanties

Als je op deze pagina bent, klik je vervolgens op ‘HIER’ en volg dan de stappen op je computer. Tijdens het inschrijvingsproces krijg je de kans om aan te geven dat je meegaat als vrijwilliger.

Schrijf je je liever in met een papieren inschrijvingsformulier? Klik dan hier. Vul het volledig in en stuur het naar Samana regio Antwerpen, Molenbergstraat 2, 2000 Antwerpen. Vergeet niet je engagementsverklaring in te vullen en het geheel te handtekenen.

Je inschrijving wordt geregistreerd en behandeld door de betrokken regio. Dit betekent dat wij enkel de toewijzing van vrijwilligers doen aan vakanties van Antwerpen en Mechelen-Turnhout. Voor vakanties georganiseerd door andere regio’s, wordt de selectie van vrijwilligers door die regio’s gedaan, onafhankelijk van de selectie binnen Antwerpen en Mechelen-Turnhout.

Enkele aanvullingen...

Het was niet evident om zulk een uitgebreid aanbod en eengemaakte afspraken voor Samana vrijwilligers op een overzichtelijke manier voor te stellen,… maar het resultaat mag er zijn! Toch nog enkele aanvullingen:

Lees meer...

Niet te missen: ons veelzijdig vormingsaanbod voor vakantievrijwilligers

Inschrijving VrijwilligersWil je graag inschrijven voor een vorming of wens je meer informatie, stuur ons een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je gegevens en de naam en datum van de vorming of bel naar 03 221 95 70. Online inschrijven kan ook, plaats een vinkje bij vakanties om jouw aanbod te zien.

De eerste vormingen in het voorjaar zijn:

 • 23-02 van 9-16 uur Basiscursus (dag 1) in Zandhoven (Hooidonk)
  = voor nieuwe vrijwilligers én iedereen die dit nog niet gevolgd heeft
 • 12-03 van 19-22 uur Cursus/workshop EHBO in Antwerpen (TPC)
 • 16-03 van 9-16 uur Basiscursus (dag 2) in Zandhoven (Hooidonk) = voor ALLE vrijwilligers
 • 21-03 van 9-12 uur Vorming personen met een beperking in Antwerpen (Auxilia)
 • 26-03 van 19-21 uur Hartmassage en het gebruik van de Automatische Externe Defibrilator in Antwerpen (TPC)
 • 23-04 van 9-16 uur Basiscursus (dag 1) in Antwerpen

D a n k u – Dank u parkingverantwoordelijken!

Dankjewel ParkingverantwoordelijkenWe willen de parkingverantwoordelijken die het voorbije jaar de aankomsten en vertrekken van de vakanties op de parking in Hooidonk mee in goede banen leidden, van harte danken voor hun inzet!

Hoewel het geen evidentie was, hebben zij mee gezorgd voor een goed verloop van de vertrekken en aankomsten en daarvoor zijn wij hen oprecht dankbaar!

D a n k  u – Dank u!

Samana on the move...

Samana verhuist Wellicht hoorde je het nieuws al waaien: Samana en CM Antwerpen verhuizen!

Van vrijdag 22 februari tot maandag 25 februari zullen we daardoor moeilijk bereikbaar zijn. Nadien staan we weer helemaal voor je klaar vanop onze nieuwe stek op de voormalige site van Post X naast Berchem-station.

Vanaf 22-2-2019 wijzigt ons postadres:

Samana, Korte Begijnenstraat 22, 2300 Turnhout

Voortaan vragen we dus alle post uitsluitend naar dit adres te sturen... of stop het in de CM-brievenbus.

Help jij mee het Samana-vuur verspreiden?

Help jij mee het Samana-vuur verspreiden?Heb je een leuke of een hartverwarmende anekdote of verhaal in verband met Samana- vakanties (van een vergadering, een vakantie of een opleiding)? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet zie je je verhaal verschijnen in één van onze komende publicaties, op een vrijwilligersbeurs, op de startavond of …

Vakantiesalons 2019

Vakantiesalons 2019Beste vrijwilliger

Een nieuw jaar betekent een volledig nieuw vakantieaanbod, dat we graag in de verf zetten op de twee grootste vakantiesalons van Vlaanderen: 

 • Vakantiesalon Antwerpen (24 -27 januari)
 • Vakantiesalon Brussel (7 – 10 februari)

Door deel te nemen aan deze beurzen hopen we veel enthousiaste deelnemers en vrijwilligers te bereiken en onze werking in de spotlight te plaatsen. Daarom vragen we jouw expertise als vrijwilliger. Want wie kan nu beter vertellen over een Samana vakantie dan de vrijwilligers die deze vakantie begeleiden?

Jouw belangrijkste taak op zo’n beurs is de interesse in een Samana brochure bevragen aan beursgangers. 

Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben wij 5 provinciale brochures. De brochures van Antwerpen of Vlaams-Brabant (afhankelijk van vakantiesalon) kunnen onmiddellijk meegegeven worden. De anderen kunnen worden toegestuurd.

Je nodigt hiervoor mensen uit om hun adres- en contactgegevens achter te laten. Tevens kan je meteen ook een Samana gadget meegeven (pen / snoepje). Je kan kiezen voor een shift van 4 uur of een volledige dag. Iedereen die een shift doet, mag sowieso de rest van de dag op het vakantiesalon blijven.

Dus als je je eigen vakantie wilt plannen, is dit ook meteen het ideale moment! We streven er steeds naar om 2-3 personen tegelijk op de stand te hebben, zodat je ook soms een pauze kan inlassen. Er volgt nog een uitgebreide briefing. Dit mag je de maandag voor de start van het vakantiesalon verwachten.

Zie jij het wel zitten om je hiervoor te engageren? Vul dan zo snel mogelijk dit formulier in.

Alvast enorm bedankt en hopelijk tot op één van de vakantiesalons!

Hanne Bortels
Nationaal secretariaat