Hallo Samana!

Welkom bij Samana!Het is zo ver! Binnen enkele dagen gebruiken we niet langer de naam Ziekenzorg, maar is Samana onze nieuwe naam. De aftrap wordt gegeven op het Forum van de Patiënt en de mantelzorger op 24 september in Gent. Inschrijven voor dit evenement kan nog steeds via www.forumvandepatiënt.be!  Bovendien kunnen we zeker ook nog wat helpende handen gebruiken… Geef je op bij Kathleen Van Walle van het Nationaal Secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

P.S.: Heb jij onze vernieuwde websites al gezien?

De nationale website vind je op www.samana.be. Deze website geeft heel wat informatie, bedoeld voor een breed publiek. Onze regionale website kan je bereiken via www.samana-antwerpen.be. Dit is de herwerkte www.ziekenzorgantwerpen.be. Op www.samana-antwerpen.be kan je aanvragen doen om materialen uit te lenen, kan je het archief van e-zines raadplegen, zingevingsteksten downloaden of vrijwilligersvacatures bekijken. 

Basiscursus voor nieuwe vrijwilligers

Basiscursus voor nieuwe vrijwilligersOmdat we het belangrijk vinden dat nieuwe én bestaande vrijwilligers goed ondersteund worden in hun opdracht als huisbezoeker, organiseren we regelmatig de basiscursus ‘een goed contact’. We raden nieuwe vrijwilligers ten zeerste aan om deze te volgen.

Ben je al wat langer actief en wil je graag alles even opfrissen? Dan ben jij ook van harte welkom.

 

PRAKTISCH

  • Wanneer: 15 én 22 november (twee opeenvolgende sessies) van 13.30 tot 16.30 uur
  • Waar: Vergadercentrum Auxilia, zaal Wapper, St. Jacobsmarkt 49-51, Antwerpen
  • Deelname: gratis, maar graag vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Forum van de patiënt en de mantelzorger

Forum van de patiënt en de mantelzorgerBen jij al ingeschreven voor het Forum van de patiënt en de mantelzorger? Komende zaterdag 24/9 is het zover! Je bent van harte welkom in het ICC in Gent voor heel wat boeiende workshops. Het volledige programma kan je bekijken op de website: www.forumvandepatient.be

Wil je jou graag nuttig maken? Ook dat kan! Helpende handen mogen zich melden op het nationaal secretariaat bij Kathleen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog niet ingeschreven, maar wil je er wel graag bij zijn? Het is nog niet te laat. Surf naar www.forumvandepatient.be/inschrijven.php

Geen Nieuwsbrief in oktober

Geen Nieuwsbrief in oktoberWegens omstandigheden zal je in oktober geen Nieuwsbrief in je brievenbus vinden. In december mag je wel weer een exemplaar verwachten. En niet zomaar eentje… Achter de schermen werken wij momenteel hard aan een Nieuwsbrief in een Samana-jasje.

Een nieuwe lay-out, heel wat nieuwe rubrieken en inspirerende verhalen waarbij jij als vrijwilliger centraal staat. We hopen je alleszins positief te kunnen verrassen in december!

Workshop: Voorlezen aan volwassenen

Workshop: Voorlezen aan volwassenenJe bent nooit te oud om voorgelezen te worden, maar hoe verleid je senioren met boeken? Wil je voorlezen tijdens je huisbezoek? Of aan een groepje geïnteresseerden in de kern? Dan is deze vorming beslist iets voor jou. We staan stil bij de voorleesomgeving, de keuze van een goed voorleesboek en de verschillende werkvormen die je kan gebruiken bij het voorlezen aan volwassenen. Iedere deelnemer krijgt een uitgebreide boekenlijst.

PRAKTISCH

  • Wanneer: Dinsdag 11 oktober van 13.30 tot 16.30 uur
  • Waar: Kasteel Bouckenborgh, zaal 1, Bredabaan 555, Merksem
  • Deelnameprijs: gratis
  • Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Wist je dat…

Wist je dat…Wist je dat we in het kader van de Warme Buurt samenwerken met de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap? Je vindt hun gebedshuis in Merksem. Enkele dames uit deze groep engageren zich als vrijwilliger bij de Warme Buurt. We vroegen hen om eens wat meer over zichzelf te vertellen. Ze bezorgen ons onderstaande tekst.

 

Lees meer...

Gratis infomoment rond ‘aansprakelijkheid en vrijwilligers’

Gratis infomoment rond ‘aansprakelijkheid en vrijwilligers’Op donderdagavond 20 oktober organiseert Procura i.s.m. Beweging.net Antwerpen een gratis infomoment rond verzekeringen voor vrijwilligers.

Weet jij wat er onder de vrijwilligerspolis verzekerd is en welke personen hieronder vallen?
Weet jij wat de organisatie voor jou in orde moet brengen in overeenstemming met de Wet op de vrijwilligers?
Weet jij of je gedekt bent voor lichamelijke ongevallen?
Weet jij of je persoonlijk aansprakelijk kan gesteld worden?
Neen? Dan is deze vorming iets voor jou.

PRAKTISCH