Samana ondersteunt de mantelzorgers

Samana ondersteunt de mantelzorgersKen jij een mantelzorger die voor wie ‘het zorgen voor’ zwaar om dragen is? ‘Het water tot aan de lippen staat’? …

Soms heb je als mantelzorger een steuntje in de rug nodig:

 • De online training van Samana helpt je goed te zorgen voor jezelf en je veerkracht te vergroten.
 • In de gespreksgroep mantelkracht komen mantelzorgers 10 keer samen om tips uit te wisselen, hun hart te luchten en informatie rond zelfgekozen thema’s te horen en ervaringen te delen.
 • Speciaal voor de mantelzorgers van Borgerhout: ‘Wat is mantelzorg’ op zaterdag 13 oktober van 10 tot 13 uur, Bibliotheek Vrede, Moorkensplein 19. Info en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 03 338 17 43

Ken je het Samana-fietsplaatje al?

Het Samana-fietsplaatjeIn 2017 ontwierp de werkgroep 'Ik ben een Samana' tal van nieuwe promotie-artikelen om Samana beter bekend te maken in jouw buurt. Zo onder meer het Samana-vensterbordje, een bordje met woordspeling, een heuse kleurplatenactie én het Samana-fietsplaatje. De ontwikkeling en het succes van dat laatste product is ook Samana Nationaal niet ontgaan. Het fietsplaatje zal voortaan ook te koop aangeboden bij Samana over gans Vlaanderen!

Een mooie en welverdiende pluim aan de leden van het toenmalige werkgroepje die deze items uitwerkte.

Het Samana-fietsplaatje is bedoeld om onder je fietszadel te hangen, maar past evengoed aan een rolstoel, loophulp, driewielfiets of boodschappentrolley. Zo maak je Samana bekend op een leuke en originele manier!

Interesse? Bestel jouw fietsplaatje hier!

Medewerking gezocht

KU Leuven zoekt medewerkingDe KU Leuven vraagt onze medewerking in het invullen van een wetenschappelijke bevraging.

Beste Mevrouw/Meneer

Via professionele contacten of netwerken van Prof. Dezutter, Prof. Dillen en Mevr. Schellekens, komt deze uitnodiging bij u terecht. Momenteel doen we een breed onderzoek naar hoe mensen GENADE begrijpen (meer info in bijlage).

U kan ons helpen door op enkele vragen te antwoorden. Dit is erg waardevol voor ons omdat wij onderzoeken hoe genade mogelijks een rol kan spelen in de maatschappij en in het dagelijkse leven.

De vragenlijst duurt ongeveer een 15-tal minuutjes. Via deze link komt u uit bij de vragenlijst: https://websurvey.kuleuven.be/index.php/17725/lang-nl

Lees meer...

Kennismaking met de Pakistaanse vrouwen van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap

Kennismaking met de Pakistaanse vrouwen van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap

Wat betekent het om als Pakistaanse moslimvrouw te leven in België?
Wil je graag eens kennismaken met een Ahmadiyya Muslim Gemeenschap uit Merksem?

Amtul Raheem, de lokale voorzitster komt graag, samen met enkele Nederlandstalige meisjes een presentatie geven.

Je kan Amtul Raheem hiervoor contacteren via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Infocafé: ‘Het legenestsyndroom’ - Wat na een intense periode van mantelzorg?

Het legenestsyndroomHoe neem je als mantelzorger de draad terug op na een intense periode van zorg voor een dierbare? Op basis van een aantal getuigenissen staan we stil bij de verscheidenheid van verwerkingsprocessen bij een overlijden. Deze infosessie geeft inzicht in hoe ieder z’n eigen weg moet zoeken om de draad weer op te pakken. (In samenwerking met Ons Zorgnetwerk)

Spreker: Hilde Weckhuysen

Praktisch

 • Wanneer: donderdag 27 september 2018 van 14 tot 16 uur (deuren open om 13.30 uur)
 • Waar: zaal Dorpszicht, bibliotheek, Dorp 54, Zoersel
 • Deelnameprijs: gratis, maar graag inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Carrouseltheater stelt voor...

CarrouseltheaterCarrouseltheater stelt graag haar nieuwe zaalshows voor.

Deze shows bevatten alle elementen voor een gezellige pretentieloze namiddag/avond met lachen (genre Gaston & Leo) en zingen (meezingers van toen en nu), eventueel met showballet. We passen onze show ook aan naar uw wensen.

Wij bieden volgende shows aan :

1) Carrousel International : In deze show brengen we u naar de gouden muziekjaren '60 waarin hits van o.a. Elvis Presley, Dean Martin, Paul Anka, Tom Jones e.v.a niet mogen ontbreken. Dit alles doorweven met de nodige dosis humor.

2) Croonercarrousel : We brengen u terug naar de periode van de grote bigbands met hun zangers met warme croonerstemmen zoals, Frank Sinatra, Perry Como, AndyWilliams, Engelbert Humperdinck etc.

3) Lachcarrousel : Ontspanningsprogramma met bekende meezingliedjes van toen en nu. Ambiance verzekerd.

4) Schlagercarrousel : Een reis doorheen bekende Duitse en Nederlandstaige schlagers van toen en nu.Alle bekende schlagerliedjes komen aan bod (Christoff, Laura Lynn, Dennie Christian, Rex Gildo, etc)

5) Elvis Carrousel : Een ode aan "The King". Alle bekende Elvishits komen hier aan bod.

6) Carrousel op verzoek : U kan zelf ook uw programma samenstellen. Wij staan open voor alle suggesties.

Alle programma zijn standaard voorzien van een geluidsinstallatie + technieker tot 200pers.

Tarieven :
Show van 2x60min : 650€
Show van 3x45min : 850€

Extra's :
Showballet : op aanvraag
Geluidsinstallatie tot 500pers. : 125€
Geluidsinstallatie vanaf 500pers./openlucht : op aanvraag
Vervoerskosten : 0,19€/km heen en terug vanaf Wommelgem P&R (Eerste 100km gratis)

Voorwaarden : Voorschot van 20% bij boeking. Saldo +/- 10 dagen voor het optreden of cash ter plaatse.

----------

We kunnen u deze shows in samenwerking met Theater/Feestzaal "De Gekke Haan" te Kallo ook als daguitstap aanbieden in volgende formules :

1) Warm middagmaal of avondmaal + namiddag of avondshow à 35€/pp (minimum 40pers.)
2) Voormiddag of namiddag bezoek aan Fort Liefkenshoek (ook toegankelijk voor rolstoelen) of haven van Antwerpen+ Warm middag of avondmaal + namiddag of avondshow à 40€/pp (minimum 40pers.)

Deze formules kunnen desgevallend ook voorzien worden van een broodmaaltijd + taart (middag of avond) voor een meerprijs van 10€/pp.
Onze show/revue duurt +/- 2u30. U kan aan het begin van de show verzoeknummers doorgeven, die dan in de mate van het mogelijke in de show verwerkt zullen worden.

Wij kunnen desgevallend ook voor de busreis heen en terug zorgen. Prijzen op aanvraag.

De capaciteit van de zaal is beperkt tot 135pers. Het kan dus interessant zijn deze uitstap met enkele verenigingen samen te plannen of in samenwerking met de gemeentelijke cultuurraad/seniorenraad/OCMW.

Voorwaarden : Voorschot van 20% (op basis van 40pers) bij boeking. Saldo +/- 10 dagen voor de uitstap of cash ter plaatse.

-----------

Ook op uw reizen (binnen- en buitenland) kunnen we voor animatie/optreden zorgen. Vraag vrijblijven een offerte op maat.

Carrouseltheater

0032 (0) 486 911751
Nieuwe Baan 13
2990 Wuustwezel

Kunstencentrum Vlaams Fruit stelt voor...

Kunstencentrum Vlaams Fruit stelt graag enkele theaterproducties voor die ook met je Samana-kern of -club interessant kunnen zijn.

Gaten

Theaterproductie GatenBernard was een notoir duivenmelker. Tot Patrache, de kat van de buurvrouw, toegang kreeg tot zijn duiventil. Zijn echtgenote had per ongeluk de deur laten openstaan. Zijn echtgenote, de buurvrouw en Patrache.... hij zou ze het liefst alle drie levend villen. Hij begint met de kat. Vergif. Snel, efficiënt en dodelijk. Opgeruimd staat netjes!

Kleinzoon Kevin krijgt waardering van zijn klasgenootjes. Zijn bompa is een held. Wie is de volgende, vragen ze zich af. Het zorgt voor spanning in het kleine dorpje. Jaren later komt de echte reden aan het licht. Kevin, journalist geworden, spit en brengt de waarheid naar boven.

 • Met Walter Smits (Slisse en Cesar VTM) en Ken Verdoodt (Amika Ketnet en Familie)
 • Gaten (voorstelling + koffie en taart) € 15
 • Theater Het Kokhuis maandag 26 november 2018 om 15u. Ook op 23 en 24 november om 20.30u en op 25 november om 15u.

Rond de kerstboom

Een retro-muzikale-variété kerstshow.  Intiem, internationaal, grappig, visueel, ontroerend. Van luisterlied tot een meezingmoment. Voor iedereen
zeer herkenbaar. Schaar u rond de kerstboom en geniet samen van deze wonderlijke voorstelling.

 • Rond de kerstboom (voorstelling + koffie en taart) € 15
 • Theater Het Kokhuis maandag 10 december 2018 om 15u 

Hoor wie klopt daar...

Hoor wie klopt daar...Voor grootouders met kleinkinderen.

Op 1 december komt sinterklaas naar het Klokhuis.

Sinterklaas is niet gelukkig meer. Hij wil een nieuw kostuum en wil gaan benji-springen. Zwarte Piet heeft alle moeite om hem dat af te raden. Of het lukt ziet u in de voorstelling.

 • Op zaterdag 1 dec om 11u en 15u.
 • € 7,- tot twaalf jaar en € 10 volwassenen (+€1 reservatie)

Theater Het Klokhuis

Parochiaanstraat (zijstraat Lange Nieuwstraat)
2000 Antwerpen

Even in een notendop de pluspunten van Het Klokhuis:
- Goede akoestiek
- Goede zichtbaarheid
- Intieme sfeer (110 plaatsen)
- Toegankelijk voor rolstoelgebruikers (ook toiletten)
- 2 foyers

Meer informatie:

Robin David - 0495 26 41 94
www.vlaamsfruit.be
www.route33.be