Van Brussel tot Bagdad

Van Brussel tot BagdadOp dinsdagavond 13 december kan je in De Stroming terecht voor de boeiende lezing ‘Van Brussel tot Bagdad’.

Met deze activiteit willen we in dialoog gaan over de islam. We krijgen duiding over islam en denken na over de plaats van islam in onze samenleving. We willen een knap en objectief verhaal brengen en de polarisatie die we merken in onze buurten tegengaan. In onze snel diverser wordende samenleving roept de aanwezigheid van de islam immers heel wat vragen op. Waar komen de huidige conflicten in de islamitische wereld vandaan? Is een ‘botsing van beschavingen’ onvermijdelijk of zijn er uitwegen? Is de islam inherent gewelddadig? Hoe zit de islamitische gemeenschap ineen? Welke andere beelden van de islam krijgen we soms te weinig te zien? Komt het ‘onbemind’ niet al te vaak voort uit ‘onbekend’?

Jonas Slaats gaat met je in dialoog over dit soort vragen en thema’s. Op originele wijze zet hij kanttekeningen bij ons huidige wereldbeeld en plaatst hij de discussies over islam in een breder perspectief. Slaats is antropoloog en theoloog. Hij is voormalig coördinator van het expertisecentrum islamitische culturen in Vlaanderen en auteur van het boek ‘Soefi’s, Punkers & Poëten. Een christen op reis door de islam’ dat zijn gesprekken bundelt met vooraanstaande geleerden en artiesten uit de islamitische wereld.

Praktische info

  • Wanneer: dinsdag 13 december om 20 uur
  • Waar: auditorium Vergadercentrum De Stroming, Nationalestraat 111
  • Prijs: gratis, maar wel graag inschrijven via 03 220 12 22 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.