Herinnering: Basiscursus voor nieuwe vrijwilligers

Basiscursus voor nieuwe vrijwilligersOmdat we het belangrijk vinden dat nieuwe én bestaande vrijwilligers goed ondersteund worden in hun opdracht als huisbezoeker, organiseren we regelmatig de basiscursus ‘een goed contact’.

We raden nieuwe vrijwilligers ten zeerste aan om deze te volgen.

Ben je al wat langer actief en wil je graag alles even opfrissen? Dan ben jij ook van harte welkom.

 

PRAKTISCH

 • Wanneer: 15 én 22 november (twee opeenvolgende sessies) van 13.30 tot 16.30 uur
 • Waar: Vergadercentrum Auxilia, zaal Wapper, St. Jacobsmarkt 49-51, Antwerpen
 • Deelname: gratis, maar graag vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Een Warme Buurt voor Mortsel

Een Warme Buurt voor MortselDe Warme Buurt breidt uit!

Sinds kort kan men ook in Mortsel terecht voor bezoek in het kader van de Warme Buurt.

Al 5 vrijwilligers meldden zich aan en ook de eerste bezoekaanvragen lopen binnen…

Succes aan het nieuwe team!

Zo mooi anders dan ik

Zo mooi anders dan ikHet christelijk gedachtegoed kan inspireren, maar inspireert lang niet iedereen meer. Iedereen heeft zijn eigen bronnen. Hoe kunnen we elkaar vinden? Hoe kunnen we ons laten inspireren door de andere? Hoe kunnen we ruimte maken voor verschillende overtuigingen. Kom het ontdekken tijdens de lezing van professor Guido Vanheeswijck!

Praktische info

- Wanneer: Vrijdag 18 november van 14 tot 16.30 uur
- Waar: vergadercentrum Auxilia, auditorium, St. Jacobsmarkt 49-51, Antwerpen
- Prijs: Gratis, maar wel graag inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Charter van de patiënt

Charter van de patiëntOp 24 september werd op het Forum van de Patiënt en de Mantelzorger in Gent het “Charter van de Patiënt” voorgesteld. Dit charter is een gebundelde stem van héél veel mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers. Het draait rond vijf belangrijke thema’s:

- Voldoende financiële middelen
- Regisseur over eigen leven en zorg
- Volwaardige deelname aan de samenleving
- Goede psychosociale ondersteuning
- Inzetten op de omgeving

In het charter lees je waarom deze vijf krachtlijnen zo onmisbaar zijn voor chronisch zieke mensen en mantelzorgers. Er worden beleidsaanbevelingen gedaan over de verschillende thema’s. Wil je dat dit charter ook echt zwaar gaat doorwegen op de beleidstafel? Dan kan dit charter via deze weg ondertekenen: www.forumvandepatient.be/charter.php

Het volledige charter lees je hier.

Van Brussel tot Bagdad

Van Brussel tot BagdadOp dinsdagavond 13 december kan je in De Stroming terecht voor de boeiende lezing ‘Van Brussel tot Bagdad’.

Met deze activiteit willen we in dialoog gaan over de islam. We krijgen duiding over islam en denken na over de plaats van islam in onze samenleving. We willen een knap en objectief verhaal brengen en de polarisatie die we merken in onze buurten tegengaan. In onze snel diverser wordende samenleving roept de aanwezigheid van de islam immers heel wat vragen op. Waar komen de huidige conflicten in de islamitische wereld vandaan? Is een ‘botsing van beschavingen’ onvermijdelijk of zijn er uitwegen? Is de islam inherent gewelddadig? Hoe zit de islamitische gemeenschap ineen? Welke andere beelden van de islam krijgen we soms te weinig te zien? Komt het ‘onbemind’ niet al te vaak voort uit ‘onbekend’?

Jonas Slaats gaat met je in dialoog over dit soort vragen en thema’s. Op originele wijze zet hij kanttekeningen bij ons huidige wereldbeeld en plaatst hij de discussies over islam in een breder perspectief. Slaats is antropoloog en theoloog. Hij is voormalig coördinator van het expertisecentrum islamitische culturen in Vlaanderen en auteur van het boek ‘Soefi’s, Punkers & Poëten. Een christen op reis door de islam’ dat zijn gesprekken bundelt met vooraanstaande geleerden en artiesten uit de islamitische wereld.

Praktische info

 • Wanneer: dinsdag 13 december om 20 uur
 • Waar: auditorium Vergadercentrum De Stroming, Nationalestraat 111
 • Prijs: gratis, maar wel graag inschrijven via 03 220 12 22 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De abdij van Averbode presenteert: ‘Het Moment’

De abdij van Averbode presenteert: ‘Het Moment’Kort geleden belandde er in onze mailbox een bericht van de abdij van Averbode. Zij stellen jou met veel trots het nieuwe bezoekerscentrum ‘Het Moment’ voor, ideaal voor een leerzame, leuke én lekkere uitstap.

U kan er binnen de muren van de abdij genieten van de vier Averbode-producten: kaas, bier, brood en peperkoek. Er is een abdijcafé met huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. Meerdere infodragers laten het abdijleven, de uitgeverij en de levende traditie in landbouw en voeding ontdekken. Een unieke plek op het kruispunt van de drie provincies waar het aangenaam toeven is in de rustgevende omgeving van een abdij met een actieve gemeenschap norbertijnen.

Vanaf 1 november 2016 biedt de abdij u een aantal formules om Het Moment te bezoeken, maar een aanbod op maat is uiteraard mogelijk.

Formule ‘Ontdekking’: € 7,75 p.p. – duurtijd ong. 1u

 • Vrij bezoek aan Het Moment (oa bakkerij, huisbrouwerij, abdijwinkel)
 • Degustatie-bordje met kaas, brood, peperkoek en 1 Momentum-bier

Formule ‘Uitgebreid proeven’: € 29 p.p. – duurtijd ong. 2,5u (min 15 pers/ max 25 pers)

 • Rondleiding met gids in Het Moment (onthaal aan het minimuseum, bezoek aan de bakkerij, kaasrijperij, huisbrouwerij) (45 min.)
 • Vertoning film abdijleven (35 min.)
 • Hoofdgerecht, 2 drankjes

Formule ‘Momentum’: € 42 p.p. – duurtijd ong. 3,5u (min 15 pers/ max 25 pers)

 • Rondleiding met gids in Het Moment (onthaal aan het minimuseum, bezoek aan de bakkerij, kaasrijperij, huisbrouwerij) (45 min.)
 • Vertoning film abdijleven (35 min.)
 • Ev. natuurwandeling in de Merodebossen
 • ‘Momentum’ 3-gangenlunch: kaaskroketten, stoofvlees en tiramisu, 2 drankjes en koffie

De abdij van Averbode presenteert: ‘Het Moment’Optioneel: goodiebag voor elke deelnemer: 1 fles Averbode 33cl, 1 brood van 400 gr, 1 peperkoek van 400 gr en 150 gr kaas. Prijs: € 9,50 per stuk

Voor meer info, een aanbod op maat of reservaties kan u terecht bij: Peter Meulendijks, coördinator Het Moment, Abdijstraat 1, 3271 Averbode, tel. 013 69 99 34, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie op www.averbodemoment.be