Actiegroep ‘We doen eens ons goesting’

Ervaring is iets machtigs, maar het is met goesting en talent dat je iets op gang brengt

Het lijkt logisch, niet?
Je doet vrijwilligerswerk in Samana, en dat doe je met veel goesting. Want je hebt een paar talenten die je best wil inzetten voor je vereniging en voor andere mensen...

En toch merk je soms bij jezelf, of bij andere vrijwilligers in je groep dat de goesting al eens ondergesneeuwd geraakt, en dat niet alle talenten die we hebben ten volle benut worden.

Actiegroep  ‘We doen eens ons goesting’

Maand na maand, jaar na jaar organiseren we ‘vanalles’ voor onze doelgroep, en daar zijn we zelfs ‘straf’ in. Maar hoe zit het met jouw en jullie goesting, en jouw en jullie talenten? Weldra start iedere afdeling met de opmaak van een nieuw jaarprogramma. Een kans om eens te kijken of we in de opmaak en realisatie van het jaarprogramma goesting en talenten nog meer ruimte kunnen geven, meer mensen kunnen betrekken en/of meer betrokkenheid kunnen creëren.

Geen grote veranderingen, maar kleine, concrete stapjes, naar iets nieuw op maat van jouw afdeling. Niet méér doen, maar eens op een andere manier doen.

Voel je al iets kriebelen?

Concreet:

- Een actiegroep kent een begin en een einde, met een beperkt aantal samenkomsten.
- We gebruiken het jaarprogramma als vertrekpunt.
- Onze betrachting: zoeken, maken, werken, uitproberen van een concrete actie voor jouw afdeling toepasbaar en op maat.
- We werken rond ‘goesting’, talenten, vernieuwend, anders.
- Een klein stapje zien we als een belangrijke stap vooruit.
- Mislukken mag, want al doende leren we.

Praktisch:

- Actiegroep 1 ‘We doen eens ons goesting’:
Eerste samenkomst op dinsdag 15 mei 2018 om 19.30 u in het vergaderzaaltje van CM-kantoor Brasschaat, Bredabaan 375 in Brasschaat.
- Actiegroep 2 ‘We doen eens ons goesting’:
Eerste samenkomst op woensdag 23 mei 2018 om 19.30 u in het vergaderzaaltje van CM-kantoor Kontich, Sint-Jansplein 11 in Kontich.

Je bent van harte welkom!

Maar wel graag je naam doorgeven aan de educatieven:
- Voor Actiegroep 1: Jan Pustjens: 03 221 95 74 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
- Voor Actiegroep 2: Dien Lefevre: 03 221 95 75 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Alvast tot dan!

Met goesting om eraan te beginnen,
Dien Lefevre, Jan Pustjens