Actiegroep ‘We doen eens ons goesting’

Ervaring is iets machtigs, maar het is met goesting en talent dat je iets op gang brengt

Het lijkt logisch, niet?
Je doet vrijwilligerswerk in Samana, en dat doe je met veel goesting. Want je hebt een paar talenten die je best wil inzetten voor je vereniging en voor andere mensen...

En toch merk je soms bij jezelf, of bij andere vrijwilligers in je groep dat de goesting al eens ondergesneeuwd geraakt, en dat niet alle talenten die we hebben ten volle benut worden.

Actiegroep ‘We doen eens ons goesting’

Lees meer...

Vacature parkingverantwoordelijke Samana vakanties

Word jij onze nieuwe Irène?

Word jij onze nieuwe Irène?We zijn op zoek naar een aantal parkingverantwoordelijken voor de Samana-vakanties die vertrekken vanuit Hooidonk, Zandhoven.

Onze doelgroep, mensen met een chronische ziekte of beperking en mantelzorgers, genieten ook graag van een deugddoende vakantie: even alle zorgen vergeten en een weekje gewoon genieten. Samana maakt dit mogelijk dankzij vele vrijwilligers. Regio Antwerpen en Mechelen-Turnhout organiseren samen ongeveer 60 vakanties per jaar in binnen- en buitenland.

De parkingverantwoordelijken zorgen mee voor een goed verloop van deze vakanties bij het vertrek en bij de aankomst van de bussen in Zandhoven.

Lees meer...

Workshop: Hoe kunnen vrijwilligers de zelfzorg bij mantelzorgers ondersteunen?

Workshop: Hoe kunnen vrijwilligers de zelfzorg bij mantelzorgers ondersteunen?Mantelzorg en zelfzorg lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. Als mantelzorger steek je veel energie in de zorg van een naaste. Neemt die zorg dermate de bovenhand, dan kan dit betekenen dat je over je eigen grenzen van je draagkracht gaat. Als vrijwilliger komen we deze situaties wel eens tegen. Je merkt dan dat de mantelzorger haast opgebrand is, op zijn tandvlees zit, het water aan de lippen...

In deze workshop staan we stil bij wat jij als vrijwilliger kan betekenen naar de mantelzorger om zijn zelfzorg te ondersteunen. Want zorgt de mantelzorger goed voor zichzelf, dan komt dit ook de zorg van de ander ten goede.

Praktisch

 • Dinsdag 19 juni 2018 van 19.30 uur tot 22 uur
 • Klas 1 van S-gebouw, TPC, Groenenborgerlaan 149 in Wilrijk
 • Spreker: Marij Laurijssen
 • Deelnameprijs: gratis
 • Inschrijven verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Om alvast te noteren in je agenda: 2 boeiende infocafés mantelzorg

Infocafé: Over weten en vergeten - 5 juni 2018, Mortsel

Om alvast te noteren in je agenda: 2 boeiende infocafés mantelzorgTijdens deze sessie ‘Het geheugen’ krijgen mantelzorgers inzicht in hoe het geheugen functioneert en evolueert met het ouder worden. Misverstanden over ‘geheugenverlies’ worden rechtgezet.

De lesgever kiest bij deze sessie voor een eenvoudige aanpak, met hier en daar een tikkeltje interactie en enkele leuke oefeningen.

Spreker: Riet Van den Sande

Lees meer...

Vakantieplaatsen in de kijker

Vakantie in OostendeOp enkele vakanties hebben we nog een paar plaatsjes vrij. Help jij mee promoten bij de zieken die je bezoekt?

Er zijn nog plaatsen beschikbaar:

 • Op de Lourdesbedevaarten (10 tot 14 juni per vliegtuig of 20 tot 25 juli met de trein)
 • In Vayamundo Kinkhoorn Oostende (1 tot 8 juni) voor personen met licht tot matige verstandelijke beperking, zonder mobiliteitsproblematiek
 • In Ter Duinen, Nieuwpoort (8 tot 15 juni) voor gaande deelnemers of deelnemers die slechts sporadisch een rolstoel hoeven te gebruiken
 • In Vakantiecentrum Ter Helme, Oostduinkerke (15 tot 22 juni) voor gaande deelnemers
 • In Domein Hooidonk, Zandhoven (6 tot 13 juli) voor gaande deelnemers of deelnemers die slechts sporadisch een rolstoel hoeven te gebruiken

Deelnemers die nog geen Samana-vakantie toegewezen kregen in 2018 krijgen voorrang om in te schrijven.

Download de Vakantiebrochure 2018 

Naar het inschrijvingsformulier

Rondpunt en Samana zoeken een buddy voor Chadi

Buddy gezocht regio Edegem

Rondpunt en Samana zoeken een buddy voor ChadiChadi heeft, net als naar schatting 300.000 andere mensen in België, een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Help jij als buddy om hem duurzaam uit zijn sociaal isolement te halen? Trek je er graag op uit? Ben je geïnteresseerd in voetbal?

Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!

Chadi is een 18-jarige jongeman uit Edegem die zin heeft om af en toe iets leuks te doen samen met een enthousiast persoon. Hij houdt van alle balsporten, maar voetbal is zijn ware passie. Samen een partijtje voetballen of praten over zijn idool Ronaldo, vindt hij fantastisch. Naast voetbal geniet hij van de kleine dingen in het leven; eens iets gaan drinken, naar de cinema gaan,… Het hoeft niets groots te zijn, als het maar leuk is.

Lees meer...

Maak jij mee de Samana Boodschappenlijn bekend?

Samana Boodschappenlijn
Sinds begin april kunnen mensen in heel Vlaanderen bellen naar de Samana-boodschappenlijn. Via deze lijn kunnen mensen boodschappen bestellen in een Colruyt-winkel. Wij gaan dan op zoek naar iemand in de buurt om deze boodschappen op te halen in de winkel en te brengen naar de persoon die ze bestelde.

In principe vragen we niet aan jou als vrijwilliger om die boodschappen op te halen, het is echt de bedoeling dat we hiervoor mensen uit de buurt aanspreken. Waarmee je ons wel kunt helpen, is mee promotie maken bij mensen om hun boodschappen via de boodschappenlijn te bestellen. Afhalers vinden we vlot, bestellers is veel moeilijker. Dit is een promo-brief die je misschien kan gebruiken.

Meer info: www.samana.be/projecten/samana-boodschappenlijn


Download de promo-brief