NIEUW: Vrijwilligerskompas najaar 2016

Begin dit jaar lanceerde we het ‘vrijwilligerskompas’, het aanbod van workshops, cursussen en lezingen voor vrijwilligers. Vandaag presenteren we je het gloednieuwe vrijwilligerskompas voor het najaar van 2016. Er staat weer heel wat boeiends op het programma. Bekijk hier het overzicht:

 WAT TYPE DATUM TIJD LOCATIE
Ondeugend ouder worden (Zaki) Lezing 15 september AV Antwerpen 
EHBO Workshop 23 september VM Antwerpen 
Praktische hulp bij het dagelijks leven en rolwagenrijden Workshop 23 september NM Antwerpen 
Met de mantel der liefde Theater 28 september AV Kontich
Met de mantel der liefde Theater 1 oktober NM Wuustwezel 
Voorlezen aan volwassenen Workshop 11 oktober NM Merksem
Basiscursus ‘omgaan van mensen met psychische kwetsbaarheid’ Cursus 19 en 26 oktober NM Antwerpen 
Zo mooi anders dan ik Lezing 18 november NM Antwerpen
Coachen van mensen met psychische kwetsbaarheid Cursus 30 november en 7 december NM Antwerpen

We kozen voor een gevarieerd aanbod, met verschillende thema’s en op verschillende locaties en tijdstippen. Hopelijk vind ook jij op deze manier je gading! Wil je meer weten over de inhoud van de workshops, lezingen, cursussen en theaterstukken? Lees dan zeker het nieuwe vrijwilligerskompas: je vindt het hier!

Op zoek naar vrijwilligers voor Berchem!

Op zoek naar vrijwilligers voor BerchemDe Warme Buurt breidt uit. Op vraag van het district Berchem starten we binnenkort ook met een Warme Buurt in Berchem. Maar natuurlijk kan er geen Warme Buurt bestaan zonder vrijwilligers! Daarom organiseren we op donderdagen 16 en 23 juni een infosessie voor vrijwilligers.

Ken je iemand die misschien wel op regelmatige basis een bezoekje wil brengen aan mensen in Berchem? Bezorg ze dan zeker alle info!

PRAKTISCH

Infosessie 1

Donderdag 16 juni
14-16 uur
Dienstencentrum De Veldekens, Frans Beckersstraat 31, Berchem
Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 69

Infosessie 2

Donderdag 23 juni
19-21 uur
Dienstencentrum De Veldekens, Frans Beckersstraat 31, Berchem
Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 69

Wist je dat…

Wist je dat…Wij zetten enkele leuke weetjes over de Warme Buurt op een rijtje.

Wist je dat…

 • … de jongste vrijwilliger 19 jaar oud is?
 • … de oudste vrijwilliger 85 jaar oud is?
 • … de Warme Buurt van de stad al sinds 2003 bestaat?
 • … Berchem, Kiel en Luchtbal de meest nieuwe Warme Buurten zijn?
 • … de Warme Buurt van de stad de meeste mannelijke vrijwilligers telt?
 • … de meest voorkomende naam onder de bezochte personen ‘Maria’ is?
 • … de oudste persoon die bezocht wordt 97 jaar is?
 • … er vrijwilligers zijn afkomstig uit Ethiopië, Turkije, Kazachstan, Pakistan, Italië, Kroatië, Nederland, Marokko, … ?
 • … er meer dan 100 mensen bezocht worden door alle vrijwilligers samen?

Johh trofee: proficiat aan de winnaars!

Johh-trofee: en de winnaars zijn...De JOHH trofee is een jaarlijks initiatief waarbij jongeren gemotiveerd worden om een warme activiteit te organiseren voor zieke of zorgbehoevende kinderen, jongeren of volwassenen.

Bij deze editie werden 103 acties op poten gezet door ca. 1700 jongeren. Parralel met de wedstrijd worden ook 25 jonge mantelzorgers uitgenodigd om deel te nemen aan de JOHH dag.

Alle deelnemers werden beloond met een dag fun in Walibi Belgium op 16 mei. Daarbovenop reikte Eline De Munck, meter van de JOHH trofee, nog zes extra prijzen uit.

Lees meer...

Dag van de mantelzorg - 23 juni

Les Intouchables op de dag van de MantelzorgOp donderdag 23 juni willen we graag alle mantelzorgers eens in de bloemetjes zetten en hen bedanken voor hun inzet, elke dag opnieuw. Daarom zijn alle mantelzorgers vanaf 13 uur van harte welkom in vergadercentrum Auxilia. We hebben een boeiend programma voor jullie uitgewerkt:

 • 13.00 uur: Onthaal
 • 13.15 uur: Film ‘The intouchables’ 
  Dit komisch drama over een Sengalese jongeman die de persoonlijke verzorger wordt van een miljonair, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een rijke Franse aristocraat met een fysieke beperking. Abdel Sellou schreef een boek over zijn tijd met de schatrijke Fransman, en dat boek resulteerde in deze prachtige film
 • 16.00 uur: Napraten bij een drankje

Lees meer...

Infosessie elektronisch patiëntendossier

Welkom op de Infosessie elektronisch patiëntendossierBij een elektronisch patiëntendossier beheert je zorgverlener je medische gegevens digitaal, op het ‘e-health platform’. Hierdoor kunnen al je zorgverleners je medische informatie gemakkelijker met elkaar delen. Op die manier weten je zorgverleners voor welke ziekten je behandeld wordt, welke onderzoeken je al onderging, welke geneesmiddelen je neemt en welke vaccinaties je kreeg. Zo kunnen dubbele onderzoeken of nutteloze (administratieve) kosten vermeden worden.

Hoe werkt dit systeem? Wie kan er mijn medische gegevens raadplegen? Kan ik zelf in mijn dossier kijken of iets aanpassen? Wat zijn juist de voordelen? En hoe geef ik zo’n geïnformeerde toestemming. Voor deze en vele andere vragen kan je terecht op de infosessie die CM op 14 juni om 14 uur in Antwerpen organiseert.

Lees meer...

Actie StopArmoede.Nu op woensdag 1 juni

Actie StopArmoede.NuWerklozen hebben eigenlijk betaalde vakantie. Langdurig werklozen zijn luie donders en profiteurs. Wie echt wil werken, vindt altijd een baan. Als bruggepensioneerden maar genoeg moeite doen vinden ze wel werk. De clichés zijn bekend, maar kloppen ze ook?

Al te vaak wordt de individuele verantwoordelijkheid van wie werkloos is benadrukt. Maar werkloosheid is een collectief probleem. Het tegendeel beweren verergert de problemen alleen maar. Tijdens de actie van StopArmoede.Nu op woensdag 1 juni om 12 uur op het Theaterplein in Antwerpen halen we vooroordelen over werkzoekenden onderuit. De actie steunen is heel eenvoudig, je moet er gewoon staan!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van dit evenement: https://www.facebook.com/events/1721422688073909/