Foto’s op vakanties

De eerste vakanties zijn al achter de rug en ook ons fotoarchief wordt stevig aangevuld. Waarvoor dank! Met de toegezonden foto’s kunnen we onze vakantiebrochure ook telkens wat vernieuwen en bieden we, via onze Facebookpagina, ook de buitenwereld een blik op onze prachtige vakanties.

Toch nog een paar tips voor medewerkers die foto’s nemen op vakanties:

  • Respect is een sleutelwoord op vakanties, ook voor foto’s. Neem geen foto’s van mensen die te kennen geven dat ze er niet mee gediend zijn. Maar breng ook de vakantieganger niet gênant in beeld.
  • Trek foto’s van verschillende mensen en op verschillende momenten. Zo geef je de vakantie in zijn geheel weer.

Hier kan je een kleine selectie van de foto’s van de vakanties in Nieuwpoort en Zandhoven bekijken. Voor meer foto’s kan je terecht op onze Facebookpagina

Blijven Reizen met Ziekenzorg CM Blijven Reizen met Ziekenzorg CM Blijven Reizen met Ziekenzorg CM

Blijven Reizen met Ziekenzorg CMBlijven Reizen met Ziekenzorg CMBlijven Reizen met Ziekenzorg CM

Lees meer...

Vul jij een leeg plaatsje in?

Ben jij  de held die ons uit de brand helpt?

Voor volgende vakanties zoeken wij DRINGEND nog MEDEWERKERS:

PERIODE BESTEMMING
08/07 – 15/07 Hotel Cosmopolite in Nieuwpoort
02/09 – 09/09 Ter Duinen in Nieuwpoort
30/09 – 07/10 Domein de Nivezé in Spa
07/10 – 14/10 Hotel Royal Astrid in Oostende
23/12 – 30/12 Domein Hooidonk in Zandhoven

Lees meer...

Vrijwilligerskompas: vormingen voor vrijwilligers

Het nieuwe Vrijwilligerskompas is klaarZoals elk jaar organiseren we weer heel wat vorming. Het gehele aanbod individuele vorming vind je in de aparte brochure ‘het vrijwilligerskompas’. We hopen je te ontmoeten op (minstens) één van deze vormingsmomenten. Er is voor elk wat wils en bovendien gaan de vormingen door op verschillende locaties en tijdstippen, zowel overdag als ‘s avonds.

Hieronder kan je het vrijwilligerskompas downloaden. Daarnaast vind je de bundel ook in het middenkatern van de Nieuwsbrief die begin juni in je bus valt.

Vrijwilligerskompas najaar 2016

Basiscursus

Een aanrader: de basiscursus voor medewerkers Blijven Reizen

Uiteraard voorzien we nog steeds de basiscursus voor medewerkers van Blijven Reizen. Van elke nieuwe vrijwilliger verwachten we dat hij/zij deze vorming volgt.

Ben je al wat langer vrijwilliger? Heb je de cursus al eens gevolgd? Dan nog blijft het interessant om deze vorming opnieuw te volgen. De hef- en tiltechnieken staan namelijk niet stil! Misschien zit je na een vakantie met een vraag over de werking van de tilliften? Dan krijg je tijdens de vorming de kans om dit nog eens in te oefenen.

Lees meer...

Rock ’n Rolstoel

Rock ’n RolstoelIn maart volgde een enthousiaste groep vrijwilligers de workshop ‘rolstoeldansen’. Deze vorming werd verzorgd door Leona Pellens, die je misschien nog kent van op de startavond. We leerden verschillende solo-, duo- en combidansen aan en kregen een heleboel praktische tips. Kon je er niet bij zijn maar wil je toch graag meer weten over rolstoeldansen? Download dan hier de cursusbundel.

Lees meer...

Lourdes voor vrijwilligers

Uniek aanbod: Lourdes voor vrijwilligersOp onze vliegtuig-bedevaarten hebben we nog enkele lege plaatsen. Daarom kunnen we jou als Samanavrijwilliger, en jouw partner een uniek last-minute aanbod doen. Voor 450 euro bieden we jou één van onze vrije plaatsen aan, all-in (verblijf in 4-sterren hotel op basis van een 2-persoonskamer, vervoer en deelname aan het programma).

Op onderstaande periodes hebben we nog plaatsen vrij:

PERIODE ORGANISATIE
02/06 - 06/06 Provincie Antwerpen
06/06 - 10/06 Provincie Vlaams-Brabant
10/06 - 14/06 Provincie Oost- en West-Vlaanderen

Interesse? Neem dan vliegensvlug contact op met Fenna De Smet - 02 246 57 11 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Zingeving tijdens vakanties

Zingeving tijdens vakantiesHeb blijft een uitdaging om op een eigentijdse, eerlijke en open manier zingeving expliciet aan bod te laten komen tijdens onze vakanties. En toch is dit belangrijk. De chronisch zieken en ouderen die op onze vakanties meegaan stellen zich, op vakanties vaak meer dan anders, dieperliggende vragen. Over het leven, over hun ziek zijn, pijn, eenzaamheid, … Hiervoor tijd en aandacht geven maakt onze vakanties enkel maar intenser en zinvoller.

We zoeken een aantal medewerkers die mee willen op zoek gaan naar manieren, modellen, woorden (teksten) die we hiervoor kunnen gebruiken. Samen nadenken over de vraag: Hoe pakken we dit best aan? Wat kan/moet er wel/niet (nog) tijdens vakanties?
Wie hierover mee wil nadenken nodigen we graag uit op maandag 20 juni om 14 uur in Auxilia (zaal Pagadder) – Sint-Jacobsmarkt 49-51 te 2000 Antwerpen. Graag even een seintje aan Koen Peeters als je komt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 96 17.

Lees meer...

Oproep technische ploegen Kazou

Oproep technische ploegen KazouOnze vrienden van Kazou, de dienst van CM die jeugdvakanties organiseert, is nog op zoek naar mensen die mee kunnen gaan als lid van een technische ploeg. Wat is dat?

Kazou Antwerpen zoekt mensen (ouder dan 21 jaar) die kunnen instaan voor het bereiden van de maaltijden voor de groep vakantiegangers en monitoren, het onderhoud en algemene hygiëne en eventuele extra ondersteuning (zoals vervoer van zieke deelnemers, materiaaltransport,…).

Lees meer...

Nieuwe medewerkers gezocht!

Nieuwe medewerkers gezochtKen jij nog iemand uit je omgeving die misschien graag vrijwilliger zou willen worden bij Blijven Reizen?

We zijn voortdurend op zoek naar medewerkers, verpleegkundigen en vakantieverantwoordelijken.

En wie kan er als geen ander enthousiast vertellen over de vakantiewerking? Jij, als vrijwilliger, natuurlijk! Kandidaatstellen kan bij Nico Broeckx (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70).