Wegwijs in tegemoetkomingen en voorzieningen voor zorgbehoevenden en mantelzorgers

Infocafé voor mantelzorgers op 14 maart 2019, Zoersel

Wegwijs in tegemoetkomingen en voorzieningen voor zorgbehoevenden en mantelzorgersDoor ziekte, beperking of ouderdom worden mensen geconfronteerd met extra hoge kosten door hogere medische uitgaven, maar ook de extra uitgaven om de zorg op een goeie manier te organiseren. In het doolhof van wettelijke financiële tussenkomsten spelen verschillende factoren mee in het al dan niet recht hebben op een bepaalde tussenkomst. Elke situatie is uniek. Wanneer heb je recht op een tussenkomst? Hoe kan je dit aanvragen? Wie helpt je hierbij?
Hebben mantelzorgers ook recht op een premie? Wie bepaalt dit? Wat moeten zij hiervoor doen?

Tijdens deze bijeenkomst krijg je een algemeen overzicht van de verschillende mogelijkheden en is er ruimte voor je concrete vragen.

Spreker: dienst maatschappelijk werk CM

Praktisch

  • Wanneer: donderdag 14 maart 2019 van 19.30 tot 21.30 uur (deuren open om 19 uur)
  • Waar: zaal ‘Dorpszicht’, bibliotheek, Dorp 54, 2980 Zoersel
  • Deelnameprijs: gratis
  • Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Infosessies voor kernen door dienst Maatschappelijk werk

Financiële voordelen voor chronisch zieke mensen

Je hebt er zeker al eens van gehoord: de Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid, het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap (VAPH), het Zorgbudget… Er bestaan heel wat tegemoetkomingen en premies vanuit verschillende diensten. Maar wie kan nu waar beroep op doen? Een maatschappelijk werker van CM legt het graag aan jullie uit.

Het leven zoals het is: voorstelling van de dienst Maatschappelijk werk

Een maatschappelijk werker komt zelf vertellen wat hun taken zijn, hoe ze aan de slag gaan, hoe een werkweek als maatschappelijk werker eruitziet. Hierdoor weten de Samana-leden beter waarvoor ze bij deze dienst terechtkunnen en kan de weg naar oplossingen voor problemen die zij als persoon met een chronische ziekte of mantelzorger ervaren, korter worden.

Deze beide infosessies zijn te boeken via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze sessies worden gebracht door een personeelslid van CM en zijn gratis.

En er is meer!

De nieuwe brochure met het vormingsaanbod voor plaatselijke afdelingen vind je hier. Elke kern ontvangt deze week een exemplaar van deze brochure. Extra exemplaren kan je gratis bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 03 221 95 70.

Het aanbod is vernieuwd en uitgebreid met een aantal thema’s die belangrijk zijn voor Samana. Elke afdelingen kan er vorming, info en ontmoetingsactiviteiten voor de groep terugvinden. Daarnaast is er ook een individueel aanbod voor vrijwilligers van kernen en clubs.

Ontdek hier de nieuwe brochure