Iedereen op de fiets! - Uitnodiging infomomenten elektrisch fietsen

Uitnodiging infomomenten elektrisch fietsenWie (chronische) pijn heeft denkt nog te vaak dat rust de enige remedie is. Terwijl de medische wetenschap juist zegt dat bewegen noodzakelijk is en blijft én een positief effect heeft op de chronische pijn. Gemakkelijk gezegd, maar wie te maken krijgt met (chronische) pijn komt nauwelijks of niet meer toe aan sporten. Voor velen is wandelen één van de weinige vormen van intensieve beweging die ze aankunnen. Fietsen lukt al zeker niet meer. Of toch niet met een gewone fiets. Op een elektrische fiets kan het misschien terug. Daarom start de Vlaamse Pijnliga dit voorjaar met een nieuw project: Iedereen op de fiets!

Met dit project, dat financieel gesteund wordt door Toerisme Vlaanderen, wil de Vlaamse Pijnliga het isolement van chronisch zieke mensen en pijnpatiënten doorbreken en hen aanzetten en motiveren om terug te gaan bewegen en deel te nemen aan het vrije tijdsaanbod.

Fietsen is dan een mogelijkheid, zeker wanneer dit gebeurt met een elektrische fiets. Want op die manier kan je bewegen, zonder je zelf te belasten.

Voor wie al een hele poos niet meer gefietst heeft, is het echter niet evident om terug te gaan fietsen, laat staan met een elektrische fiets.

Daarom zet de Vlaamse Pijnliga een traject op om pijnpatiënten die terug willen fietsen, te begeleiden. Hierbij kan de Vlaamse Pijnliga rekenen op de medewerking van Pasar en de Thuiszorgwinkel, die over heel wat know how beschikken.

In juni organiseren de Vlaamse Pijnliga, Pasar en De Thuiszorgwinkel in iedere Vlaamse provincie een informatiesessie, waarbij het project zal voorgesteld worden. Tijdens deze informatienamiddag of –avond komen krijg je informatie over: het belang van beweging voor chronisch pijnpatiënten, een overzicht van elektrische fietsen en andere aangepaste fietsen. Wie voor het eerst met een elektrisch fiets rijdt, kan best wat praktische tips gebruiken: waarop moet je letten, welk onderhoud vergt zo’n fiets, welke fiets koop je best, enz. Deze worden gegeven door de deskundigen van De Thuiszorgwinkel en Pasar. En tenslotte krijgt iedere deelnemer de kans om met een elektrische fiets te rijden.

Praktisch

De provinciale infosessies vinden plaats:

 • Donderdag 14 juni 2018, om 14.00 uur in Zorgverblijf Ter Duinen – Nieuwpoort
 • Dinsdag 19 juni 2018, om 19.00 uur in Sporthotel, Zuiderlaan 14 - Gent
 • Donderdag 21 juni 2018, om 14.00 uur in Zorgverblijf Hooidonk – Langestraat 170 Zandhoven
 • Vrijdag 22 juni 2018, om 10.30 uur in Hengelhoef, Tulpenlaan Houthalen
 • Dinsdag 26 juni 2018, om 19.00 uur in CM gebouw, Platte Lostraat 541, Kessel-Lo

Lees meer...

Vrije plaatsen voor vakantiemedewerkers

Vrije plaatsen voor vakantiemedewerkers - Helpende handenBeste vrijwilligers,

Het vakantieseizoen is volop in gang en dankzij de inzet van onze medewerkers hebben verschillende vakantiegangers al kunnen genieten van een reis naar Londen of naar de kust.

Voor enkele vakanties zijn we nog op zoek naar een paar extra helpende handen, om de vakanties optimaal te kunnen laten verlopen voor de reizigers én voor de vrijwilligers.

Dus … als het kriebelt en je hebt nog tijd … laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

Concreet zijn we nog dringend op zoek naar:

 • 2 medewerkers voor de zingevingsvakantie in Hooidonk, Zandhoven van 6 tem 13 juli met Anita Jacobs en Leentje Thys.
 • 5 medewerkers voor de ontspanningsvakantie in Ter Duinen van 3 tem 10 augustus met Luc van Ocken en Vera Peeleman.

We zijn ook nog steeds op zoek naar een vakantieverantwoordelijke, een verpleegkundige en enkele medewerkers voor de vakantie naar Hotel Cosmopolite in Nieuwpoort van 28 september tem 5 oktober 2018.

Ken je iemand of heb je zelf interesse om deze vakantie te begeleiden, laat het ons snel weten!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
03 221 95 70

megafoonMen zegge het voort, men zegge het voort!

Samen met alle vakantiegangers dank ik jullie al van ganser harte voor jullie inzet, die al dit moois mogelijk maakt!
Katelijne van den Bosch - Educatief medewerker

Herinnering: Bestel nu je Kerstkaarten, Agenda's en Kalenders voor kern of creaclub

Kerstkaart 2018 nu te bestellenHeel wat kernen bestelden reeds kerstkaarten, agenda's en kalenders voor 2019. Deed jij dit nog niet? Het is nog niet te laat!

Bestellen kan tot 30 juni 2018.

Je kan het nieuwe ontwerp voor de Kerstkaart 2018 hiernaast bewonderen. (Klik op het plaatje om te vergroten.)

De kostprijs blijft hetzelfde als andere jaren: 0,15 euro per kaart.

Ook Agenda's en Kalenders kan je opnieuw bestellen aan het gekende tarief: 1,25 euro per agenda, 0,75 euro per kalender.Naar bestelpagina

Niet te missen: Gegevensbescherming - Opleiding voor vrijwilligers

Niet te missen: opleiding voor alle vrijwilligers! Noodzakelijke informatie over de bescherming van de privacy.Sinds 25 mei 2018 trad GDPR, General Data Protection Regulation, in werking.

Ook vrijwilligersorganisaties moeten deze regels volgen.

Op deze vorming word je geïnformeerd door Procura en zorgen we dat ook jij in orde bent met deze nieuwe privacywet.

 Praktisch

 • Wanneer: 12 juni 2018
 • Keuze uit twee sessies (zelfde inhoud):
  • 16 uur tot 18 uur
  • 19 uur tot 21 uur
 • Waar: Antwerpen, Beweging.net - Nationalestraat 111

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Procura

Gezocht: Flyerteam

Samana Boodschappenlijn: flyerteam gezocht!
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om te flyeren voor de Samana Boodschappenlijn. Ken jij iemand die hier geschikt voor zou zijn? Verspreid onderstaande vacature gerust mee binnen jouw regio!

De Samana Boodschappenlijn is een gratis nummer waar mensen die zelf geen (zware) boodschappen meer kunnen dragen, naar kunnen bellen. Onze operatoren noteren de bestelling en bekijken wie van de boodschappers het dichtst in de buurt woont van de beller, om die persoon te vragen de boodschappen mee te brengen bij een volgend bezoek aan Colruyt. Een boeiend project waarbij we de lokale buurten wat warmer proberen te maken.
Om boodschappers te vinden en het project over heel Vlaanderen uit te rollen, zoeken we vrijwilligers die mee folders willen verspreiden aan verschillende Colruyts in jullie regio.

Wat houdt het concreet in?

In elke regio zijn er verschillende Colruyt’s waar er foldertjes van de Boodschappenlijn moeten worden uitgedeeld. We willen regionale flyerteams samenstellen om zoveel mogelijk potentiële boodschappers voor de Samana Boodschappenlijn te vinden.

Geïnteresseerd?

Geef een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan spreken we concreet verder af.

Amuzant presenteert...

Amuzant…WAT?

Pop in’t rusthuis. Liedjes over de liefde!

Ons publiek houdt nog steeds van de helden uit haar jeugd zoals Elvis, The Everly Brothers, The Beatles, The Beach Boys, Simon & Garfunkel enzovoort.
Ons programma Pop in’t rusthuis. Liedjes over de liefde brengt deze tijd terug met slow, swing & meezingers. Vooral luistermuziek maar ook dans en samenzang. We zetten uw Woonzorgcentrum even op zijn kop en laten de mensen genieten.

…WIE?

Een muziekgroep met zes bandleden, waaronder verpleegkundigen uit de woonzorgsector. Zangstemmen, begeleid op accordeon, gitaar, basgitaar, banjo, piano en percussie brengen lovesongs uit de popmuziek.

…HOE?

Leden van AmuZant begonnen in 2010 met een dementiekoor vanuit de ervaring dat zang en muziek belangrijk zijn in de zorg en leefwereld voor en van onze ouderen. AmuZant maakt het verschil met popsongs en keert met de bewoners terug naar de mooie tijd van hun jeugd. De voorbije vijf jaar verzorgden we vanuit deze keuze talrijke optredens in woonzorgcentra in heel Vlaanderen.

AmuZant komt graag naar u toe!
Prijs en tijd van optreden bespreekbaar.

We treden op met ons programma ‘Liedjes over de liefde’ voor woonzorgcentra maar tegenwoordig ook voor groepen als Samana en KVLV. We hebben onlangs gespeeld in Bevel en Kessel. En er volgen in het najaar enkele optredens in Limburg.

…INTERESSE?

Contact: 0479 73 56 02 (Raf Willems)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bevraging rond toegankelijkheid door De Lijn

Bevraging rond toegankelijkheid door De LijnIn samenwerking met de Antwerpse Adviesraad personen met een handicap, organiseert De Lijn een rondvraag bij mensen met een beperking.
Mocht je in de situatie zijn dat je aangepaste behoeften hebt t.o.v. het openbaar vervoer, dan zou je kunnen overwegen om je hiervoor op te geven.

De Lijn maakt werk van de verbetering van de toegankelijkheid van haar openbaar vervoeraanbod, onder andere met proefprojecten ‘Meer Mobiele Lijn’. We vinden het belangrijk om in de evaluatie hiervan ook jouw mening en ervaringen mee te nemen.

Wil je graag hieraan meewerken en heb je de bevraging nog niet ingevuld? Geef dan op onderstaande link jouw emailadres op.

De Lijn bezorgt je dan binnenkort een link naar deze online bevraging. Met de bekomen informatie kunnen we aan de slag voor de verdere uitwerking van onze strategie, want jouw mening is hierin belangrijk! Alvast bedankt.

https://www.snapsurveys.com/wh/s.asp?k=151991315358

Word jij een Samana Zingevingscoach?

Word jij een Samana Zingevingscoach?Nieuwe locatie en opleidingsdata!

“Zingevingscoach” is de nieuwe naam voor wie in kern of club wil instaan om zingeving aanwezig te houden in de dagdagelijkse werking van de afdeling. Een zingevingscoach werkt vanuit zijn of haar engagement als vrijwilliger. Het zijn dus geen duivels-doe-al, maar mensen die betrokken zijn bij wat andere mensen bezig houdt.

Samana biedt je graag een opleiding aan en de nodige ondersteuning om dit op de best mogelijke manier te doen. Heb je er ‘zin in’? Neem contact op en we spreken samen verder af!

Download de uitnodiging