Tombola 2019: bestelprocedure op een nieuwe leest geschoeid

Tombola 2019: bestelprocedure op een nieuwe leest geschoeidAchter de schermen wordt druk gewerkt aan het uitwerken van een nieuwe bestelprocedure voor de tombola 2019. Waar we in het verleden vroegen om langs het CM-kantoor te gaan en ter plaatse alles te regelen, zullen we in januari de bestelling opvragen bij de kernverantwoordelijken en een kant-en-klaar pakketje loten doorsturen dat enkel nog af te halen is.

De verkoop zal daardoor iets later starten dan voorheen, wellicht medio februari. Na de jaarwisseling bezorgen we de kernverantwoordelijken alle details.

Nieuw vanaf 2019: Samana vereenvoudigt facturen

Betalen aan Samana wordt eenvoudigerTot dusver ontving je bij elke bestelling een rekening voor de betaling van materialen of printwerk. Dat resulteerde regelmatig in kleine facturen van enkele euro's of minder. Weinig efficiënt, zowel qua administratie op het Samana-secretariaat als voor de financieel verantwoordelijken in de afdelingen die soms meerdere kleine betalingen te doen hadden.

Vanaf 2019 zullen we je bestelkosten gaan verzamelen en de aanrekening van bestelde items samenbrengen. Dat doen we als volgt:

 • Printwerk wordt afgerekend in januari voor alle printopdrachten van het voorbije jaar.
  In januari 2020 zullen we dus de eerste printfacturen verzenden voor alle kopieer- of printwerkjes van jouw kern of club in 2019.
 • Alle overige materialen(*) worden halfjaarlijks gefactureerd. In juli voor aankopen van januari tot juni. In januari voor bestellingen tussen juli en december van het voorafgaande jaar. Uitzondering: Wanneer de factuur in juli minder bedraagt dan 10 euro, wordt in januari een factuur gestuurd over het hele jaar.
  (*) = Promotiemateriaal (agenda's, kalenders, placemats, bestekzakjes, balpennen, ballonnen, stickers,...) en themamateriaal (paaskaarten, kerstkaarten, materiaal van de Dag van mensen met een chronische ziekte,...)

De facturen zullen rechtstreeks verzonden worden naar de financieel verantwoordelijke van jouw kern of club.

Bestel nu je Paaskaarten

NIEUW! Vanaf nu tot en met 31 januari 2019 kan je je bestelling doorgeven voor de Paaskaart 2019. De kostprijs bleef onveranderd: 0,15 euro per kaart.

Je kan het nieuwe ontwerp voor de Paaskaart hieronder bewonderen. (Klik op het plaatje om te vergroten.)

Paaskaart 2019 Paaskaart 2019


Naar bestelpagina

Nieuwe brochure Mantelzorgacademie is uit!

Welkom bij de MantelzorgacademieOnder de noemer "De Mantelzorg-academie" biedt Samana al vele jaren informatie, vorming, workshops en contactmogelijkheden met andere mantelzorgers of gewoon even tijd voor jezelf als mantelzorger.

Zopas verscheen onze nieuwe brochure met het aanbod van het voorjaar 2019.


Kijk snel hier!

Bij Samana is het altijd de warmste week

BELEVINGSBEURS voor nieuwe vrijwilligers

Woensdag 20 februari – 14 tot 18 uur
Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem

Bij Samana is het altijd de warmste weekBreng jij een nieuwe vrijwilliger aan? Vrijwilligerswerk is boeiend en verrijkt je leven. Het geeft je een goed gevoel iets voor een ander te doen. Het maakt je gelukkiger en … gelukkige mensen leven langer! Vrijwilligerswerk zorgt ook voor nieuwe vrienden.

Daarom houdt Samana Antwerpen, in samenwerking met CM, op woensdag 20 februari, een belevingsbeurs om iedereen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Bezoekers krijgen de kans om op een interactieve manier te proeven van de verschillende vrijwilligerswerkingen binnen Samana Antwerpen. Vraag en aanbod worden op een gezellige en informele manier samen gebracht.

Daarom nodigen we alle vrijwilligers van Samana en CM uit om geïnteresseerden aan te spreken en iemand mee te brengen naar deze beurs. Wie weet breng jij wel een nieuwe collega-vrijwilliger aan, of iemand die interesse heeft in een ander uitzicht van het vrijwilligersaanbod van CM zoals vervoer, thuisoppas,…

Maak Samana mee(r) zichtbaar

Maak Samana mee(r) zichtbaarEen tiental keer per jaar verschijnt Leef. Dat is al een flink jaar het nieuwe CM-ledenmagazine met allerlei boeiende onderwerpen vanuit het Gezondheidsfonds.

In Leef is er ook een fotorubriek ‘In de kijker’ waar plaatselijke verenigingen zich kunnen laten zien. Vanuit de redactie van Leef kijken ze vaak in de richting van Samana om deze mee in te vullen. Gelukkig hebben we dit ook al die keren kunnen invullen met foto’s vanuit onze groepen en afdelingen die iets (bv. een activiteit) gedaan hebben. Maar dat is zeker niet altijd gemakkelijk geweest. Met het aanscherpen van de wet op de privacy en het gebruik van fotomateriaal zien we binnen onze vereniging een verkramping op dat gebied. Met andere woorden… we krijgen amper nog foto’s aan.

Omdat het belangrijk is om Samana mee(r) zichtbaar te maken, vragen we jullie hulp om ons meer foto’s te bezorgen. Het liefst actiefoto’s of spontane foto’s. Dit mogen ook gerust foto’s met vrijwilligers op zijn. Bij deze groep is het wellicht gemakkelijker om hun goedkeuring van het fotogebruik voor Leef te verkrijgen. Voor grotere groepfoto’s heb je in principe geen goedkeuring nodig, als er geen mensen duidelijk herkenbaar zijn. Zie hiervoor ook nog eens naar de Samana-Nieuwsbrief van deze zomer op pagina’s 12,13 en 14.

Ik hoop dat jullie ons en jullie zelf (want het is natuurlijk ook ineens promotie voor je eigen werking) hierbij willen helpen.

Foto’s mag je doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Samana - Samen zorgen we voor elkaar en elkaars gezondheid

Samana - Samen zorgen we voor elkaar en elkaars gezondheidTijdens de dag van kernbesturen deden we een warme oproep naar alle plaatselijke afdelingen (kernen en clubs) om in 2019 minstens één info / vormingsbijeenkomst te organiseren rond een ‘gezondheidsthema’. Eind januari 2019 mag je een brochure verwachten met een overzicht van ons aanbod .

Hierbij willen we graag alvast 3 nieuwe thema’s lanceren die je nu al kan boeken voor een bijeenkomst vanaf april 2019.

10 tips voor betaalbare zorg

België kent een sterke sociale zekerheid, maar de medische kosten kunnen toch hoog oplopen.
CM geeft je 10 tips wat je zelf kan doen om de kost van je gezondheidszorg betaalbaar te houden.

CM Diensten en Voordelen

De wettelijke ziekteverzekering voorziet terugbetalingen voor medische zorgen. Deze vertoont nog wel leemten en hiaten. Daarom bieden we vanuit CM aan onze leden nog extra diensten en voordelen aan. Deze voordracht geeft u een overzicht van de CM diensten en voordelen.

Het ziekenhuis: opname en factuur

Een opname in het ziekenhuis brengt heel wat met zich mee.
Waar let je best op en wat moet er in orde gebracht worden?
Wat als je na de opname nog hulp nodig hebt?
En wat kan je doen om je ziekenhuisfactuur onder controle te houden?

PRAKTISCH

 • Deze sessies worden gebracht door een personeelslid van CM en zijn gratis.
 • Te boeken via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshop Creatief dagboek

Aanbod voor mantelzorgers, mensen met een chronische ziekte en vrijwilligers van Samana.

Workshop Creatief dagboekEen creatief dagboek opstellen helpt betekenis en kracht te vinden in je leven.

In deze workshop gaan we zelfs nog een stapje verder: we creëren een goed-momenten-boek, een dagboek dat je samen met de persoon voor wie je zorgt, je partner, je (klein)kinderen … kunt maken om samen de goede momenten vast te leggen. Kom ontdekken hoe je dat doet!

Spreker: Sarah Timmermans

PRAKTISCH

 • Waar: Auxilia, auditorium, Sint-Jacobsmarkt 49-51, 2000 Antwerpen
 • Wanneer: donderdag 21 februari 2019 van 14 tot 16 uur
 • Deelnameprijs: 6 euro, CM-leden 3 euro, CM-leden met VT 2 euro
 • Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70