Samana on the move...

Samana verhuist Wellicht hoorde je het nieuws al waaien: Samana en CM Antwerpen verhuizen!

Van vrijdag 22 februari tot maandag 25 februari zullen we daardoor moeilijk bereikbaar zijn. Nadien staan we weer helemaal voor je klaar vanop onze nieuwe stek op de voormalige site van Post X naast Berchem-station.

Vanaf 22-2-2019 wijzigt ons postadres:

Samana, Korte Begijnenstraat 22, 2300 Turnhout

Voortaan vragen we dus alle post uitsluitend naar dit adres te sturen... of stop het in de CM-brievenbus.

Gezocht: Vrijwilligers-chauffeurs en logistiek medewerkers met een hart voor Samana

Gezocht: Vrijwilligers-chauffeurs en logistiek medewerkers met een hart voor SamanaMet Samana beschikken we over een camionette. Hiermee worden er rolwagens en ander materiaal geleverd aan de kernen en aan de vakanties. Daarnaast moet het magazijn beheerd worden en zoeken we mensen om de reizigers voor onze vakanties te onthalen met een tas koffie. Dit alles vertrekt vanuit Mechelen.

We zijn op zoek naar vrijwilligers-chauffeurs om deze transporten te doen. Je moet beschikken over een rijbewijs B+E omdat je dan met de aanhangwagen mag rijden. Andere vereisten zijn er niet. Toch moet je beseffen dat ook het in- en uitladen van de camionette tot je taak behoort en je dus moet heffen en tillen. Een rijbewijs B+E heb je automatisch indien je je rijbewijs gehaald hebt vóór 1989.

We zoeken ook mensen die kunnen helpen om de bussen te laden en lossen of mensen willen onthalen in een cafetaria. In het magazijn zijn er ook altijd dingen te doen.

In ruil bieden we je de maximale forfaitaire vrijwilligersvergoeding aan. Momenteel is dit 33 euro per dag of 16,50 euro voor een halve dag. Je kunt ook je verplaatsingskosten inbrengen.

Wie interesse heeft, neemt contact op met het secretariaat 03 221 95 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Samen bekijken we dan of dit iets voor jou is.

Printwerk: meer keuze dan ooit!

Printwerk: meer keuze dan ooit!Al jaar en dag kunnen lokale afdelingen bij het Samana-secretariaat terecht voor het bestellen van printwerk.

Wel, wij hebben goed nieuws voor je! Voortaan bieden we nóg meer mogelijkheden aan als voorheen. We hebben alle papiersoorten, drukwijzen en printprijzen netjes voor je opgelijst.

En er is nog meer: vanaf 2019 wordt per afdeling 50 euro aan printwerk gratis aangeboden! Dus waarop nog wachten?
Je kan je printopdracht, graag met duidelijke beschrijving van de gewenste printmethode uit de lijst, bezorgen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Printbestand te zwaar? WeTransfer kan dat klusje wel aan.

De rekening krijg je later, dat kon je hier reeds lezen.

Lees meer...

Speciale oproep tijdens de koude wintermaanden

Attentie Dag van de MantelzorgGeef mantelzorgers een beetje warmte! Bestel nu jullie mantelzorgattenties: een fleecedekentje in blauwe kleur met opdruk Samana.

 • Formaat: 120 x 180 cm
 • Prijs per stuk: € 4
 • Levering rond de Dag van de Mantelzorg op 23 juni 2019

Bestel hier!

Samana-aanbod voor Mantelzorgers

Infocafé: Klein Geluk voor de mantelzorger
5 maart 2019, Mortsel

Klein Geluk voor de mantelzorgerTijdens deze workshop gaan we op zoek naar ‘mogelijke recepten’ voor mantelzorgers op zoek naar kleine geluksmomenten. Aan de hand van kleine oefeningen staan we stil bij: Wat geeft jouw inspiratie? Hoe kan je als mantelzorgers ook aan jezelf denken en voor jezelf opkomen? Het boek ‘klein geluk voor mantelzorgers’ is hierbij de leidraad.

Spreker: Patricia Truyens

Praktisch

 • Wanneer: dinsdag 5 maart 2019 van 14 tot 16 uur (deuren open om 13.30 uur)
 • Waar: Dienstencentrum Meerminne, Meerminne 6, Mortsel
 • Deelnameprijs: gratis
 • Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Lees meer...

Gespreksdoos 'Ontmoeting met herinneringen' werd uitgebreid

Gespreksdoos 'Ontmoeting met herinneringen'Ken je reeds de gespreksdoos 'Ontmoeting met herinneringen'? Deze doos bevat verschillende foto’s en filmpjes die doen terugdenken aan het verleden. Er zijn vier thema’s om samen rond te spreken in groep: huis en huishouden, school, vrije tijd als kind en rituelen. Een hele fijne vorming voor vrijwilligers en leden samen.

Zopas werd een vijfde thema gesprekskaarten toegevoegd aan de doos: De wereld wordt groter. Idee is een reeks foto’s voor te leggen die aanleiding zijn voor een gesprek over mensen met een andere achtergrond. Een gesprek dat gaat over:

 • Hoe Vlaams was je keuken vroeger?
 • Wanneer heb je voor de eerste keer spaghetti gegeten?
 • Welke buitenlandse muziek kwam er uit je radio?
 • Opende de tv de toegang tot andere stukken van de wereld?

Doorheen het gesprek verkleint de afstand tussen wie nu bij Samana betrokken is en mensen met een andere achtergrond. Het is een aanzet tot meer verbinding.

Meer info

Gespreksdoos bestellen

Boer Martijn, de zingende landbouwer

Boer Martijn, de zingende landbouwerGraag had ik mij aan u voorgesteld als entertainer "Boer Martijn". De zingende landbouwer uit Bocholt.

Mijn programma bestaat uit zingen en humor. Wat het zingen betreft zitten we vooral in de jaren 70, en bijna allemaal Nederlandstalig. De humor bestaat uit korte grappen, woordspellingen en gedichtjes.

Het programma duurt circa 2 x 45 minuten, mijn vrouw doet de techniek, met onze eigen installatie.
De prijs bedraagt € 175 + € 0,20 per km.

Voor boekingen en info 011 44 10 77 of 0497 68 01 36.

Boer Martijn op VTM:

Vacature telefoonvrijwilliger

Vacature telefoonvrijwilligerVoor onze dienst Oppas aan huis zoeken we naar extra telefoonvrijwilligers (actief en reserve) die ons willen versterken. U werkt van thuis uit met een registratiecomputerprogramma dat op uw laptop wordt geïnstalleerd en met een door ons aangeleverde werk-gsm gaat u op zoek naar vrijwilligers om vragen van klanten te regelen. Van u wordt gevraagd om elke dag 2u voor dit werk vrij te maken die door u bepaald worden. U krijgt een onkostenvergoeding, praktische administratieve ondersteuning, opleiding en intervisie.

Aarzel niet en stel u vandaag nog kandidaat op ons algemeen nummer: 03- 221 94 20 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.