De Warme Buurt breidt uit…

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2016 09:44

Gezocht: vrijwilligers voor de Warme BuurtDe Warme Buurt startte als een initiatief in de stad, maar inmiddels werden de activiteiten reeds uitgebreid naar Wilrijk, Deurne en Merksem. Daar stopt het echter niet bij! Momenteel werken we aan de uitbouw van een Warme Buurt voor Luchtbal, Kiel en Berchem. Naar aanleiding van deze plannen zijn we op zoek naar vrijwillige coördinatoren voor de verschillende regio’s.

In Deurne vonden we reeds twee coördinatrices, Eliane Claes en Louisa Aelewaters, die deze taak met veel enthousiasme opnemen. Wil je weten wat we van een vrijwillig coördinator verwachten? Onderaan vind je de vacature voor deze vrijwilligersjob. Interesse? Neem gerust contact met ons op! Ken je iemand die geknipt is voor deze taak? Stuur de vacature dan gerust door!

 

Warme Buurt: een hart voor chronisch zieke en eenzame mensen in de stad. Bouw jij mee?

Warme Buurt is een werking die zorgt voor een stad met een hart voor elke inwoner die omwille van kwetsbaarheid weinig of geen sociale contacten meer heeft. Vrijwilligers zorgen ervoor dat deze mensen ‘erbij’ kunnen blijven door een babbel, een koffietje, een wandeling bij mooi weer, een bezoekje aan de bib… Door dit project op te nemen binnen de ‘burgerbegroting’ van het district Antwerpen bewijzen de stadsgenoten trouwens het belang dat ze hieraan hechten.

Bouw jij mee aan zo’n buurt ?

Omdat we onze activiteiten willen uitbreiden naar de wijken Kiel, Luchtbal en het district Berchem, zoeken we vrijwilligers die de begeleiding van een groep huisbezoekers willen opnemen. Concreet betekent dit dat je regelmatig samenkomt met een ploegje vrijwilligers om te horen of alles vlot verloopt. Je overloopt de nieuwe bezoekaanvragen met hen en wijst huisbezoeken toe. Regelmatig pleeg je overleg met de professionele kracht waar je uiteraard alle steun van mag verwachten.

Ben jij:
• Een goede luisteraar maar ook een vlotte babbelaar?
• Kan je discreet omgaan met soms persoonlijke informatie?
• Heb je een gezonde dosis mensenkennis en vind je het leuk om met groepen te werken?
• Kan je een brug slaan tussen plaatselijke organisaties en de coördinatoren van het project?
• Hou je van samenwerken met een ploeg warme en gemotiveerde mensen?

Zo ja, neem dan met ons contact op. We maken een afspraak voor een gesprek en een antwoord op al jouw vragen.

Contact:
Eliane De Boeck
tel: 03 221 95 78
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.