Nieuw: e-zine voor vrijwilligers Warme Buurt!

Nieuw! Een e-zine voor vrijwilligers Warme Buurt!Als vrijwilliger binnen de Warme Buurt heb jij de eer om het allereerste e-zine Warme Buurt te ontvangen! Via dit e-zine, dat maandelijks zal uitgebracht worden, houden we je op de hoogte van onze werking.

Lees dus zeker verder!

De Warme Buurt breidt uit…

Gezocht: vrijwilligers voor de Warme BuurtDe Warme Buurt startte als een initiatief in de stad, maar inmiddels werden de activiteiten reeds uitgebreid naar Wilrijk, Deurne en Merksem. Daar stopt het echter niet bij! Momenteel werken we aan de uitbouw van een Warme Buurt voor Luchtbal, Kiel en Berchem. Naar aanleiding van deze plannen zijn we op zoek naar vrijwillige coördinatoren voor de verschillende regio’s.

Lees meer...

Bijeenkomsten Warme Buurt februari – juli 2016

Te noteren: de bijeenkomsten van de Warme BuurtElke groep van de Warme Buurt (Stad, Deurne, Wilrijk en Merksem) komt regelmatig samen om de lopende huisbezoeken te bespreken. We maakten een handig overzicht van alle bijeenkomsten van dit voorjaar. Je wordt uiteraard alleen verwacht op de bijeenkomst van jouw eigen regio!

Lees meer...

Vrijwilligerskompas

Maak kennis met ons interessant vormingsaanbodZoals elk jaar organiseren we weer heel wat vorming. Het gehele aanbod individuele vorming vind je in de aparte brochure ‘het vrijwilligerskompas’. Gezien het gehele aanbod gratis is, hopen we je te ontmoeten op (minstens) één van deze vormingsmomenten. Er is voor elk wat wils en bovendien gaan de vormingen door op verschillende locaties en tijdstippen, zowel overdag als ‘s avonds.

De thema’s van dit voorjaar waar je nog voor kan inschrijven zijn:

De kunst van het ouder worden

Verlies is een centraal thema bij het ouder worden. Het al dan niet beheersen van de kunst van het verliezen maakt dat men al dan niet bevredigend ouder wordt.

Lees meer...

ikVRIJWILLIG-beurs Antwerpen

Bezoek ons op de ikVRIJWILLIG-beurs te AntwerpenOp zaterdag 5 maart kan je Ziekenzorg CM Antwerpen samen met vele andere organisaties vinden op de ikVRIJWILLIG-beurs in Kinepolis Antwerpen. Ook de Warme Buurt zal er vertegenwoordigd zijn. Ken jij iemand die interesse heeft in vrijwilligerswerk? Stuur ze dan zeker eens langs onze stand!

Praktische info

  • Waar? Hollywood zaal, Kinepolis Antwerpen, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen
  • Wanneer? 5 maart 2016 van 13 tot 17 uur
  • Inschrijven voor de beurs hoeft niet en inkom is gratis

Blijven reizen

Ook de vakantiewerking 'Blijven Reizen' kan nog helpende handen gebruikenHeb je zin om naast je vrijwilligerswerk bij de Warme Buurt nog een ander engagement op te nemen? Dan is ‘Blijven Reizen’ misschien wel iets voor jou. We zijn steeds op zoek naar vakantievrijwilligers. Onderaan vind je de beschrijving van deze vrijwilligersjob.

Lees meer...

Info- en praatcafés voor mantelzorgers

Infocafé EHBO en wondverzorging, één van onze MantelzorginitiatievenAl enkele jaren organiseert Ziekenzorg CM Antwerpen bijeenkomsten voor mantelzorgers. Ook de komende periode staan er weer enkele praat- en infocafés gepland.

Lees meer...

De Grote Parade op 20 maart in Brussel: doe jij mee?

De Grote ParadeIs deze samenleving zoals ze is omdat het zo moet zijn? Dat weigeren wij te geloven. Het kan wel degelijk anders. En dat willen wij laten zien! De Grote Parade van Hart boven Hard en Tout Autre Chose wordt een kleurrijke stroom van alternatieven voor ons klimaat, ons werk, ons vervoer, onze economie, onze gezondheidszorg, hoe we samenleven en omgaan met kwetsbare mensen.

Ziekenzorg CM loopt zeker mee op 20 maart. Doe jij ook mee? We verzamelen om 13u45 in het station Brussel-Noord. Je vindt ons bij de grote Ziekenzorg-ballon. De parade start om 14 uur. Meer informatie over het parcours vind je binnenkort op www.hartbovenhard.be.

Download hier de folder.

Lentebeurs: crea in andere culturen

Welkom op de Crea LentebeursCreativiteit is van alle tijden. Overal ter wereld zijn mensen individueel of in groep creatief bezig. Soms puur als ontspanning, soms uit noodzaak om te kunnen overleven. Oude dakpannen worden beschilderd of beplakt met servietten, plastiekzakjes verknipt en omgetoverd tot een krans, theezakjes geplooid tot figuurtjes op een wenskaart… Kantklossen, matjes weven, breien en haken, potten bakken, juwelen maken… Elke bevolkingsgroep heeft zo z’n eigen tradities en stijl.

Tijdens de Lentebeurs van de Crea- en Hobbyclubs van Ziekenzorg op vrijdag 18 maart 2016 kan je ontdekken welke creaties de clubs het voorbije jaar maakten. Naar jaarlijkse gewoonte wordt er ook een wedstrijd gehouden. Het thema dit jaar is: ‘Crea in andere culturen’.

Lees meer...