Oproep voor de grote optocht voor het klimaat op 2 december

Oproep voor de grote optocht voor het klimaat op 2 decemberBegin december hebben de onderhandelingen over het klimaat bij de Verenigde Naties plaats (COP24). Deze onderhandelingen zijn dan ook een unieke gelegenheid om de politieke wereld te herinneren aan de hoogdringendheid om snel actie te ondernemen als we onze planeet leefbaar willen houden.

Daarom zal organiseert men een grote optocht op zondag 2 december in Brussel. Doel is druk op de Belgische politiek uit te oefenen zodat zij de noodzakelijke beslissingen nemen om de opwarming van de aarde te beperken tot MAXIMUM 1,5°!

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen de klimaatwijzigingen jaarlijks 250 000 overlijdens extra veroorzaken vanaf 2030. Vandaag is er geen twijfel : menselijke activiteiten veroorzaken klimaatwijzigingen. Deze hebben direct of indirect impact op de gezondheid. De aarde redden en de gezondheid verbeteren gaan dus samen.

CM wenst een grote groep mensen voor deze manifestatie te mobiliseren. Wij hebben jullie nodig !

WAT KAN JE DOEN?

  • Noteer onze mobilisatie in uw agenda en vervoeg ons bij de optocht;
  • Deel maximaal het evenement via facebook;
  • Nodig collega’s, vrienden, gezin, kennissen uit om mee met CM op te stappen.

PRAKTISCH

  • De optocht start om 13u aan het station Brussel-Noord en eindigt aan het Jubelpark om 17u, met een groot klimaatspektakel.
  • Groepen vertrekken van overal in België: www.claimtheclimate.be
  • Jullie worden daar verwacht rond 12u30.
  • Plaats van afspraak voor CM situeert op de Koning Albert II-laan, naast ACV (zie kaartje)

VRAGEN ?

Neem contact met Rudi Bassens, Valérie Van Belle of Sylvie Droulans.

Kom mee met ons voor enkele meters of de volledige optocht, wij hopen u talrijk te ontmoeten op zondag 02/12 om luid op te roepen #ClaimtheClimate!

Jean Hermesse
Algemeen Secretaris  
  Luc Van Gorp
Voorzitter