Oud-collega Koen Meyvis ging van ons heen

Koen Meyvis bij zijn afscheid op de Startavond in 2014Met veel droefheid moeten wij u het overlijden melden van onze oud-collega Koen Meyvis. Koen overleed zondagavond 7 augustus op 67-jarige leeftijd in UZA te Edegem. Hij vocht daar reeds enkele weken een ongelijke strijd uit tegen een acute ziekte.

Koen ging op 1 mei 2014 na een dertienjarige carrière bij Ziekenzorg CM Antwerpen op verdiend pensioen. In die jaren groeide hij uit tot het ouderdomsdeken van de collega’s Blijven Reizen en beschikte hij over een grote bagage ervaring. Koen stond voor kwaliteit op vakanties en zorgde hiermee ook voor een cultuurverandering op onze vakanties.
Rechtvaardig, maar ook recht door zee. Iets wat door vele vrijwilligers en collega’s werd gesmaakt. Koen werd een begrip in Ziekenzorg Antwerpen.

Een jaar voor zijn pensioen kreeg hij een nieraandoening, waardoor hij lang buiten strijd was. Na zijn pensionering kon hij stilaan de draad weer oppikken en, mits heel wat aanpassing, terug van het leven genieten.Helaas werd hij de laatste maanden plots zwaar ziek. Dit was echter het gevecht te veel. Koen was omringd door zijn naasten tijdens zijn finale strijd.

We zullen Koen blijvend herinneren als een collega met een droge humor en sterke gedrevenheid.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!We zoeken nog vrijwilligers voor de vakantie in Ter Duinen in september. Ben jij de reddende engel die de medewerkersploeg compleet maakt? Je medevrijwilligers zullen je zeker dankbaar zijn!

Praktisch

  • Wanneer: 2-9 september 2016
  • Waar: Ter Duinen, Nieuwpoort
  • Vakantieverantwoordelijke: Martine Schelstraete

Interesse? Neem contact op met Nico via 03 221 95 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reminder: vrijwilligerskompas

Het nieuwe Vrijwilligerskompas is klaarZoals elk jaar organiseren we weer heel wat vorming. Het gehele aanbod individuele vorming vind je in de aparte brochure ‘het vrijwilligerskompas’. We hopen je te ontmoeten op (minstens) één van deze vormingsmomenten. Er is voor elk wat wils en bovendien gaan de vormingen door op verschillende locaties en tijdstippen, zowel overdag als ‘s avonds.

Hieronder kan je het vrijwilligerskompas downloaden. Daarnaast vind je de bundel ook in het middenkatern van de Nieuwsbrief die begin juni in je bus valt.

Vrijwilligerskompas najaar 2016

Vorming Basic Life Support (BLS) & opfrissing hef- en tiltechnieken op 19 november

Vorming Basic Life Support (BLS) & opfrissing hef- en tiltechniekenNieuwe vrijwilliger of ervaren rot? Iedereen komt wel eens wat tegen op een vakantie. Hoe werkte zo’n tillift ook al weer? Wat is de juiste (lees: rugvriendelijke) manier om iemand uit de rolstoel te halen? Wat was dat ook al weer, die ‘billendans’? Kortom, jouw vragen worden beantwoord op deze opfrissingscursus!

Daarnaast krijg je ook een speedcursus BLS waarin je leert hoe je iemand moet reanimeren. Hopelijk dien je dit nooit op een Samanavakantie toe te passen. Maar helaas moeten sommigen dit ook wel in het dagelijkse leven eens doen. Hoe meer mensen weten wat ze moeten doen in geval van hartfalen, hoe groter de kans dat die persoon dit overleeft!

Word dus ook een held buiten Samana :-)!

Praktisch

  • Wanneer: Zaterdag 19 november van 9 tot 13 uur
  • Waar: Zaal Groot Seminarie, Domein Hooidonk, Langestraat 170, 2240 Zandhoven
  • Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 69

Week voor de medewerkers in Domaine De Nivézé in Spa

Domaine De Nivézé in SpaDomaine de Nivézé organiseert een week voor de medewerkers! Van 4 tot 11 november logeer je voor 310 euro op het domein. Je krijgt 7 nachten in vol pension, een welkomstaperitief, een animatie of uitstap per dag, een feestmenu op donderdagavond, een inkomticket voor de termen van Spa en natuurlijk heel veel sfeer, mooie herinneringen en prachtige natuur!
Interesse? Klik hier!