Omgaan met verbale agressie

Samana helpt je omgaan met verbale agressieMensen zijn mondiger geworden en komen meer op voor hun mening. Dat is een goede zaak. Maar hoe moeten we omgaan met mensen die vanuit hun frustratie door bijvoorbeeld hun ziek zijn en de gepaard gaande onrechtvaardigheden zo van zich afbijten dat je er als vrijwilliger ongemakkelijk en geïntimideerd van wordt.

Waar liggen de grenzen van begrip tonen en onbegrip ontvangen? Wanneer moet je begripsvol zijn en wanneer moet je assertief zijn en als vrijwilliger voor jezelf opkomen? Hoe kan je op een goede manier met deze grenzen omgaan? Daarop wilt Samana een antwoord bieden met de workshop 'Omgaan met verbale agressie'.

Praktisch

  • Woensdag 25 april 2018 van 13.30 u tot 16.30 u
  • Zaal Wapper – vergadercentrum Auxilia, St. Jacobsmarkt 49 in Antwerpen
  • Lesgever: Annemie Meeussen
  • Deelnameprijs: gratis
  • Inschrijven verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Vacature parkingverantwoordelijke Samana vakanties

Word jij onze nieuwe Irène?

Word jij onze nieuwe Irène?We zijn op zoek naar een aantal parkingverantwoordelijken voor de Samana-vakanties die vertrekken vanuit Hooidonk, Zandhoven.

Onze doelgroep, mensen met een chronische ziekte of beperking en mantelzorgers, genieten ook graag van een deugddoende vakantie: even alle zorgen vergeten en een weekje gewoon genieten. Samana maakt dit mogelijk dankzij vele vrijwilligers. Regio Antwerpen en Mechelen-Turnhout organiseren samen ongeveer 60 vakanties per jaar in binnen- en buitenland.

De parkingverantwoordelijken zorgen mee voor een goed verloop van deze vakanties bij het vertrek en bij de aankomst van de bussen in Zandhoven.

Lees meer...

Vakantieplaatsen in de kijker

Op enkele vakanties hebben we nog een paar plaatsjes vrij. Help jij mee promoten bij de zieken die je bezoekt?

Ontspannen in de koningin der badsteden of herbronnen in Spa? De keuze is aan jou!

Kies je voor de zee en breng je graag je vakantie door in een comfortabel hotel op 100 meter van de dijk, waar je kan genieten van zon, zee en strand, op wandelafstand van de winkelstraten en vlakbij de Koninklijke Villa, de renbaan,…?

Of kies je voor een ontspannende vakantie in hartje Ardennen? In Zorgverblijf Spa Nivezé ben je omringd door een prachtig domein, kan je naar hartelust wandelen en ter plaatse genieten van tal van ontspannende activiteiten. 

Vakantie in Oostende Vakantie in Spa

Lees meer...

De kracht van positief denken en overbrengen

De kracht van positief denken en overbrengenAls vrijwilliger word je wel eens geconfronteerd met moeilijke situaties van mensen. Hoe vermijd je dat je hierdoor meegesleurd wordt?

Soms word je opgeslorpt, of ga je piekeren of aan jezelf twijfelen. Belangrijk is dan dat je afstand neemt. Zodra je beseft wat je wel en niet kan veranderen, kan je nagaan hoe je terug actie kan ondernemen.

In deze workshop gaan we naar de essentie van positief denken, met name te accepteren dat bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Maar we gaan nog een stap verder. De meeste vrijwilligers houden van hun engagement in Samana, maar vinden het niet altijd gemakkelijk om deze positieve boodschap naar buiten te brengen. Hoe vertel je op een positieve manier over je vrijwilligerswerk in Samana?

Praktisch

  • Donderdag 24 mei 2018 van 19.30 u tot 22 u
  • CM-kantoor van Brasschaat, Bredabaan 375 in Brasschaat
  • Lesgever: Erna Claes, dr. in de psychologie
  • Deelnameprijs: gratis
  • Inschrijven verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 221 95 70

Infomoment rond schuldbeheersing

Infomoment rond schuldbeheersingDe recente PANO-uitzending heeft nog maar eens aangetoond dat mensen met schulden niet eenvoudig uit een neerwaartse spiraal van kosten en afbetalingen geraken. Met een innovatief project wil MyTrustO een halt roepen aan de vele kosten die gepaard gaan met deurwaarders, incassobureau’s, gerechtskosten, enz.

De ontwerpers van MyTrustO komen het systeem graag toelichten in onze regio.

De infonamiddag gaat door op donderdag 3 mei om 13 uur in de gebouwen van OCMW Brecht, Gasthuisstraat 11.
Inschrijven graag vóór 30 april via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname is gratis.