Beleidsplan - Cluster 4

Algemeen Actielijn 4

We bouwen samen met hen een aanbod uit tot empowerment voor chronisch zieke mensen +65 jaar dat aansluit bij hun wensen en verwachtingen.

Wie?

Wellicht zijn er bij Ariadne in de groep tussen 55+ en 65 mensen die graag actief meewerken om deze nieuwe werking op gang te brengen, omdat ze daarmee een perspectief hebben voor ‘na Ariadne’. We nodigen hen, samen met 65+-ers graag hiervoor uit.

Ariadne Actielijn 2

We creëren mogelijkheden voor individueel contact tussen jonge zieke mensen onderling en/of tussen zieke en gezonde mensen.

Wie?

Voor deze actiegroep zijn we dus op zoek naar ‘doeners’, mensen die hun schouders willen zetten onder een project en aan de slag gaan. Mensen die graag bellen en houden van sociaal contact.

Ariadne Actielijn 4

We bieden cursussen en informatiesessies voor jonge chronisch zieke mensen aan. Empowerment (kwetsbaarheid omzetten in kracht) van chronisch zieke mensen is de leidraad voor de inhoud en het
proces van totstandkoming en realisatie van dit aanbod.

Wie?

We zoeken voor deze actielijn mensen met organisatietalent en mensen die houden van nieuwe ontmoetingen. In deze actiegroep zijn mensen welkom die graag jonge chronisch zieken willen bereiken en zin hebben om in de eigen omgeving met dit soort initiatieven aan de slag te gaan.

Ariadne Actielijn 5

We faciliteren lotgenotencontact. De organisatie van deze activiteiten leggen we maximaal in handen van jonge chronisch zieke mensen en decentraliseren zo de (bestaande) werking.

Wie?

Wie chronisch ziek is, zin heeft om initiatief te nemen en in de eigen buurt lotgenoten bij elkaar wil brengen, is welgekomen in deze actiegroep.